3 duurzame vloeren op een rijtje

De bouw en renovatie van je nieuwe woning is een grote stap. Je wilt hierin rekening houden met veel verschillende factoren zoals de prijs en de uitstraling. Eén van de factoren die je niet over het hoofd mag zien is de duurzaamheid van de vloer. Dit slaat dan niet op de ecologische duurzaamheid en hoe milieuvriendelijk de vloer is, maar juist op hoe lang de vloer mee kan gaan.

Waar moet je op letten

Je wilt in je nieuwe woning natuurlijk een vloer leggen die slijtvast is en lang mee kan gaan. Als je je vloer minder vaak hoeft schoon te maken of te onderhouden met agressieve schoonmaakmiddelen dan scheelt dit niet alleen in de portemonnee, maar dan is dit ook nog eens goed voor het milieu. Dit geld natuurlijk ook wanneer je vloer lange tijd mee kan gaan. Als je vloer heel lang mee kan gaan dan heb je minder materialen nodig voor de aanleg en constructie van je vloer. Een duurzame type vloer bij uitstek zijn gietvloeren. Gietvloeren zijn vaak een combinatie van kunststof en cement. Hierbij wordt bijvoorbeeld polyurethaan of epoxy gemengd met beton of met kiezelstenen van diverse formaten. De structurele eigenschappen van beide materialen wordt zo gecombineerd tot één duurzame laag over de vloer.

Wat zijn goede opties voor je woning

De keuze voor een nieuwe vloer in je woning is afhankelijk van de toepassing. Ben je op zoek naar een veelzijdige en slijtvaste vloer dan kun je het beste een cementgebonden gietvloer kopen. Deze vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Doordat de vloer bestaat uit één geheel heeft de vloer geen naden of voegen waar water of vuilresten tussen kunnen komen. Dit betekent ook dat de vloer goed waterafstotend is. Een andere goede optie is woonbeton. Deze vloer is zeer duurzaam en gaat onwijs lang mee. Deze vloer geeft vaak wel een industriële uitstraling, en dit moet dan wel iets zijn waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een vloer die goed tot één geheel samen te voegen is met de wanden dan kan je denken aan een vloer van beton ciré of microcement. Deze twee materialen lijken veel op elkaar en zijn zowel op de muren als vloeren aan te brengen. Dit type vloer is uitermate geschikt voor badkamers of andere natte ruimtes. Kijk voor meer informatie eens op Cementgebonden-gietvloer.nl en wie weet, past deze optie wel goed bij de toepassingen van je nieuwe woning.