3 tips om je droomtuin te creëren

Je tuin is de plek waar je in de lente en de zomer het meeste zit. Of je nou ligt te zonnen, een boekje te lezen of aan het eten bent is het wel belangrijk dat je helemaal tevreden bent over je tuin. Ben je niet helemaal tevreden met je tuin, dan kan je altijd een tuinontwerp maken met wat jij mooi vindt en het dan eventueel uit gaan voeren. Dat kan je zelf of met professionele hulp gaan doen. Wil je dat? Klik hier voor een tuinmanofferte

Loungehoek

Zorg ervoor dat er een plek in de tuin is waar je lekker kan chillen en kan ontspannen met de zon op je gezicht. Je denkt dan gelijk aan een loungeset en een loungeset is tegenwoordig goed te betalen en zit super comfortabel. Het is eigenlijk gewoon een buitenbank. Zorg er wel voor als je niet op de loungeset zit, dat je de kussens binnen legt anders worden ze vies en verkleuren ze. In je loungehoek kan je ook nog lekkere ligstoelen neerzetten om daar in te zonnen en lekker een boekje te lezen. Zorg er wel voor dat je in je loungehoek ook genoeg schaduw hebt, want de hele dag alleen maar in de zon zitten is ook niet altijd even fijn. 

Verlichting

Verlichting is ook heel belangrijk om sfeer te krijgen in je tuin. Bij je loungeset kan je natuurlijk op een tafeltje een kaarsje neerzetten en je kan ook van die slingers met lichten door je tuin hangen, dat je een beetje dat romantische gevoel krijgt. Ook is het leuk om in de tin bij het groen van die fakkels, wel met glas om het vuur zodat je tuin straks niet in de fik staat. 

Buiten eten

In de zomer gaan de meeste mensen lekker veel buiten eten en dan vooral BBQ’en. Het is dan belangrijk om daar een fijne gezellige plek voor te hebben. Je begint natuurlijk bij een fijne tafel en stoelen en met een barbeque. Als je dat geregeld hebt dan kan je met de verlichting beginnen. En het fijne aan buiten en aan een tuin is dat je bijna niks aan de aankleding hoeft te doen, door de planten.