3 voordelen van een bouwkundig rapport

Ga je een huis kopen? Tijdens de drie dagen bedenkperiode is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Aan de hand van deze keuring krijg je namelijk een waardevol rapport aangeleverd; een bouwkundig rapport. Om meerdere redenen is het op laten stellen van zo’n rapport absoluut aan te raden. 

Voordeel 1: je krijgt veel inzicht

Waar kijk jij naar als je door een woning heen loopt? De kans is groot dat je naar het totale plaatje kijkt, maar dat je niet echt op de details let. Dat doet een bouwkundig keurder wel. Deze keurder voelt overal aan, kijkt onder alles, kijkt boven alles en kijkt alles nauwlettend na. Aan de hand van deze bevindingen krijg jij ongekend veel inzicht. Veel inzicht in de huidige staat van de woning.

Voordeel 2: informatie over de onderhoudskosten

Een keurder kijkt ook naar (verborgen) gebreken in het huis. Belangrijk voordeel hierbij is dat de keurder niet alleen kijkt, maar ook direct een begroting opstelt. Aan de hand van deze begroting krijg jij veel informatie over de onderhoudskosten. Dit zijn de onderhoudskosten die jij in de komende jaren – waarschijnlijk – moet gaan maken. 

Vallen deze onderhoudskosten vies tegen? Dan kun je altijd nog van de koop afzien. Mochten de onderhoudskosten juist heel erg meevallen, geeft dit juist een gerustgesteld gevoel. Je weet dan immers dat je de komende jaren niet overdreven veel geld uit hoeft te geven. 

Voordeel 3: kost niet de hoofdprijs

Bovengenoemde voordelen spreken voor zich, niet waar? Toch geven mensen wel eens aan dat ze vanwege de kosten een bouwkundige keuring níet uit hebben laten voeren. Uiterst onverstandig, aangezien een bouwkundige keuring slechts een paar honderd euro kost. De informatie die dit rapport met zich mee brengt, is echter onbetaalbaar. Genoeg redenen dus om te allen tijde te kiezen voor een bouwkundige keuring.