5 Tips om nieuwe meubels voor jouw huis te vinden

Weinig is lastiger dan nieuwe, geschikte meubels voor je huis te vinden. Het aanbod is zo groot dat het lastig is door de bomen het bos nog te zien. Er is namelijk zo veel te vinden, in veel verschillende stijlen en ook nog tegen grote prijsverschillen. Zeker wanneer je ‘grotere’ meubels, hierbij spreken we vooral over kasten, tafels of een Bankstel, wilt aanschaffen is het goed even na te denken over wat je koopt. Want het liefst gaan deze meubels nog jaren mee natuurlijk. Om je te helpen een keuze te maken is het altijd goed een aantal dingen op een rijtje te zetten en daar helpen we je bij.

Start vanaf 0 en vindt je stijl

Sommige mensen kijken graag dagelijks rond in woonwinkels en anderen snuffelen graag online rond om inspiratie op te doen. Als je opzoek gaat naar nieuwe meubels is het aan te raden vanaf 0 te beginnen en gewoon te kijken wat je leuk vindt en wat voor een stijl je schikt. Ga dus vooral niet roekeloos aan de slag, maar neem de tijd en probeer zoveel mogelijk de bekijken. Zo kun je gemakkelijk je stijl bepalen en echt zoeken wat jij leuk vindt. Een tip hierbij is om een moodboard te maken of om op pinterest borden te maken. Zo kun je alles wat je aanspreek opslaan en vindt je vanzelf jouw stijl.

Wat past er in je woning

Je kunt natuurlijk direct een grote kast of een opvallende Salontafel kopen, maar hiermee neem je het risico dat het helemaal niet aansluit op je woning. Vraag je daarom van te voren af wat er al in je woning staat en wat hierbij past. Hierbij dien je rekening te houden met de grote van de meubels, maar ook met de stijl en de kleur van de meubels. Kijk dan ook vooral naar wat je al hebt. Heb je al een grote bank en een stoel? Koop dan niet nog een grote bank erbij maar ga eventueel voor een kleine 2-zits bank of een mooie leesstoel. 

Neem vooral de tijd

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor in je bestaande woning? Dan hoeven meubels er natuurlijk niet de volgende dag te staan. Al wil je dit misschien het liefst wel, het is verstandiger er even over na te denken. Zo voorkom je impulsaankopen die helemaal niet bij jouw stijl of woning passen. Slaap er dus een nachtje over en kijk vooral eens naar de rest van het aanbod. Als je even verder zoekt vind je misschien nog wel een bankstel die nog leuker past bij het reeds bestaande interieur. Laat tevens ook vooral anderen is mee kijken, zo kunnen zij je ook helpen met het maken van de juiste keuze. 

De materiaal en kleurkeuze

Als je nieuwe meubels uitzoekt zal je opvallen dat er voornamelijk twee factoren zijn die het meeste impact hebben op de stijl en hoe ze staan. Het materiaal en de kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel. Wanneer deze van hout en staal gemaakt is geeft deze al gauw een industriële look af. Is deze echter van plastic gemaakt, dan creëert het een wat speelse look. Een makkelijke manier om meubels met elkaar te laten matchen is dan ook door kleuren en materialen op elkaar af te stemmen. Zo maak je de keuze voor jezelf ook makkelijker doordat het aanbod kleiner wordt.