Een luchtzuiveraar aanschaffen voor in huis?

Ben je onlangs verhuisd of heb je je woning een flinke opknapbeurt gegeven en ben je nu op zoek naar een effectieve luchtzuiveraar voor in huis? Of ben je misschien op zoek naar een nieuwe luchtreiniger voor op kantoor? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je alles wat je moet weten over luchtreinigers en de aanschaf ervan. Een goede luchtreiniger die aan je wensen en eisen voldoet is niet alleen effectief in het verwijderen van verontreinigde deeltjes uit de lucht, maar draagt ook bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Hierdoor kun je ongestoord ademen en genieten van een gezondere leefomgeving. Benieuwd naar de verschillende soorten luchtzuiveraars en waar je deze kunt aanschaffen? Lees dan snel verder.

Wat is een luchtzuiveraar en waarvoor wordt het gebruikt?

Een luchtzuiveraar is een apparaat dat de lucht in een ruimte reinigt of zuivert door het verwijderen van verontreinigende stoffen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: stofdeeltjes, pollen, geurtjes en allergenen. luchtreinigers worden om verschillende redenen ingezet en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo worden ze onder andere gebruikt in woningen, kantoren, bedrijfspanden en in ziekenhuizen. Enkele redenen waarom mensen een luchtzuiveraar aanschaffen zijn onder andere:

  • het verminderen van allergieën
  • het tegengaan van astma gerelateerde klachten
  • het verwijderen van fijnstof
  • het creëren van een schone lucht in huis
  • het bevorderen van de gezondheid

Er bestaan verschillende soorten luchtzuiveraars

Er zijn diverse typen luchtreinigers verkrijgbaar. Ieder type heeft zijn eigen specifieke werking en voordelen. De bekendste luchtzuiveraars zijn:

  • HEPA-filters
  • Actieve koolzuiging
  • Ionisator
  • UV-C-filters
  • Ozon-generatoren

Een luchtreiniger met een HEPA-filter is een van de meest effectieve typen. Deze filter is in staat om 99,97% van alle deeltjes uit de lucht te verwijderen met een grootte van 0,3 micrometer. Dit type luchtreiniger is dan ook zeer effectief in het verwijderen van fijnstof, allergenen en schimmels. Een luchtzuiveraar met actieve koolzuiging is voornamelijk effectief in het verwijderen van geuren uit de lucht. Voorbeelden hiervan zijn tabaksgeuren of de geur van huisdieren. Daarnaast neutraliseert deze filter ook chemische stoffen en gassen. Een luchtreiniger met een ionisator verspreidt negatief geladen ionen in de lucht. Deze hechten zich aan positief geladen deeltjes, denk hierbij aan stof of allergenen. Hierdoor worden de deeltjes zwaarder en slaan neer op oppervlaktes, of worden door de luchtzuiger uit de lucht gefilterd. Een luchtzuiveraar met UV-C-filter maakt gebruik van ultraviolet licht. Dit type luchtreiniger is met name effectief in het doden van bacteriën en virussen. Tot slot de ozon-generator. Dit type luchtreiniger maakt gebruik van ozon om verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen. Echter, ozon zelf kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid en daarom worden ozon-generatoren niet vaak gebruikt in huis of in een omgeving waar mensen verblijven.

Waar kun je een luchtzuiveraar aanschaffen?

Een luchtzuiveraar aanschaffen kan bijvoorbeeld bij een bedrijf als www.luchtreiniger.nl. Hier vind je een ruim assortiment aan luchtreinigers voor diverse toepassingen. Zo kun je hier terecht voor een luchtreiniger voor in huis, maar ook voor zakelijke luchtreinigers ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres. De aangeboden luchtreinigers zijn van hoge kwaliteit en zijn afkomstig van bekende merken als: Progen, Sharp en Daikin. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen wanneer je een luchtzuiveraar aanschaft bij www.luchtreiniger.nl. Wacht dus niet langer en geniet binnenkort van frisse lucht in jouw huis.