Alles wat je moet weten over evenementenvloeren

evenementenvloer

Bij het organiseren van een evenement moet je rekening houden met allerlei dingen. Je wilt dat het zo goed mogelijk verloopt en alles er goed uitziet. Een belangrijk onderdeel is de vloer. Hier loopt iedereen tijdens het evenement overheen en geeft gelijk een indruk aan de bezoekers. Er zijn vele type evenementvloeren, maar wat is nu het beste?

Hieronder alles over evenementenvloeren.

Materiaal van een evenementenvloer

Evenementenvloeren zijn in vele materialen verkrijgbaar. Zo heb je printtapijt, kunstgras, vilt, hoogpolig en rode lopers. Het verschilt per evenement wat voor soort vloer je nodig hebt. De rode loper is het type tapijt dat wordt gebruikt bij gala’s, premières en uitreikingen. Het ligt geheel aan je eigen wensen en het soort evenement wat voor materiaal je gebruikt. Is het evenement buiten dan heb je een ander soort materiaal nodig dan wanneer het evenement binnen wordt gehouden. Niet alle vloertype kunnen alle weeromstandigheden aan. Kunstgras is een soort voor zowel binnen als buiten maar past niet bij alle gelegenheden. Hoogpolig tapijt absorbeert weer meer geluiden en is een stuk zachter.

Kleuren voor je evenementenvloer

Het overgrote deel van evenementvloeren zijn te krijgen in verschillende kleuren. De vele variaties zijn naar eigen smaak aan te passen. Het voordeel hiervan is dat je het helemaal kan matchen met jou evenement. Heb je een bepaald thema voor je evenement dan pas je de vloer daar op aan. Ook is het mogelijk printjes of logo’s op de vloer te printen. Het nadeel hiervan is dat het vaak maar eenmalig te gebruiken is omdat het speciaal voor het evenement gemaakt is.

Grootte van de vloeren

Naast het materiaal en de kleuren moet ook worden nagedacht over de grootte van de vloeren. Werk je bijvoorbeeld met stands of foodtrucks dan kan het zijn dat de vloer moet worden aangepast. Creatieve oplossingen zijn dus altijd mogelijk.