Alles wat jij moet weten over muurstickers

Muurstickers, de naam zegt het eigenlijk al zijn grote stickers (of kleine) die je op de muur kunt plakken om je interieur op te fleuren. Muurstickers zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Dit komt vooral doordat ze makkelijk in gebruik zijn en je ten alle tijden nieuwe stickers kunt plaatsen en/of vervangen. Tevens staan muurstickers vaak leuk op muren met één kleur. Vooral voor kinderkamers zijn de muurstickers erg populair. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van stickers met leuke vormpjes, kleuren en dieren. Veel kinderen vinden dit erg leuk. Om jou ook te overtuigen van de muursticker hebben we alles wat jij moet weten hier voor je op een rijtje gezet. 

Hoe lang gaan muurstickers mee?

Als je een muursticker koopt wil je natuurlijk het liefst dat deze zo lang mogelijk meegaat, ook wanneer je niet plant deze te lang te behouden. Hoe lang een muursticker meegaat is afhankelijk van enkele factoren. Eén daarvan is de hoeveelheid zon die op de sticker schijnt, schijnt er veel zon op dan zal de sticker na enige tijd vergelen. Tevens heeft de temperatuur in de kamer invloed op de stickers, als deze relatief constant blijft gaat de sticker het langst mee. Bovendien is de ondergrond ook van belang. Hoe gladder de ondergrond is, hoe langer de sticker zal blijven hangen. 

Welke muurstickers zijn leuk en geschikt?

Of muurstickers geschikt zijn voor jouw kamer, welke dat nou ook mag zijn hangt geheel van jouw eigen smaak af. Kies dus vooral de stickers uit die jij zelf leuk vindt. Tegenwoordig is het aanbod aan muurstickers erg groot dus doe vooral inspiratie op. Wil je muurstickers aanschaffen voor je kind en zijn kamer? Dan is een Dieren muursticker of een sticker met vrolijke kleurtjes vaak een goed optie. Kinderen zijn hier over het algemeen dol op. Voor een woonkamer is het echter wel aan te raden niet voor al te drukke stickers te gaan, deze eisen namelijk veel aandacht op en kunnen de sfeer in huis drastisch beïnvloeden.

Muurstickers recht en netjes opplakken 

Wil je muurstickers plakken met tekst erop, of vrij grote muurstickers? Dan kun je het best gebruik maken van een transfer laag. Die zit al op de sticker. Eerst haal je de papieren achterkant eraf en daarna plaats je gemakkelijk met de plastic bovenlaag de sticker op de muur. Om ervoor te zorgen dat je deze recht geplakt kun je gebruik maken een waterpas in combinatie met wat schilderstape. Deze plak je dan recht op en aan de hand daarvan kun je dan de muursticker op de wand plakken. Zodoende maak je het voor jezelf makkelijker om de stickers recht op de muur te plakken.

Kun je muurstickers verwijderen en opnieuw opplakken?

Muurstickers kun je in principe naar een tijdje weer verwijderen. Dit wordt makkelijker wanneer je de stickers eerst wat opwarmt, zo laat het plaksel makkelijker los. Je kunt een sticker bijvoorbeeld opwarmen met een föhn. Tevens kun je de muurstickers niet opnieuw gebruiken, als je de stickers eenmaal op de muur geplakt hebt kun je ze er enkel nog maar afhalen en weggooien. Plak je de muursticker echter op ruwe ondergronden, dan wil het soms echter nog wel mogelijk zijn de muurstickers nog een tweede keer te gebruiken. Maar dit is geen garantie op success.