Betonvloer prijs

Welke factoren bepalen de prijs van een betonvloer?

Wilt u voor een bouwproject of in uw bestaande woning een betonvloer laten storten? Dan wilt u natuurlijk ook direct weten wat de kosten daarvan zijn. U begrijpt waarschijnlijk wel dat die prijs niet zomaar uit de hoge hoed te toveren is. Daar heeft een betonbedrijf meer informatie voor nodig. Daarom deden wij een rondje langs diverse betonbedrijven en onderzochten we wat de factoren zijn die de prijs van een betonvloer bepalen. Hieronder onze bevindingen.

Welke factoren bepalen de betonvloer prijs?

Er zijn verschillende factoren die van invloed (kunnen) zijn kunnen op de betonvloer prijs. Hieronder de meest belangrijke en meest voorkomende factoren:
  • Oppervlakte: de omvang van de te storten betonvloer is belangrijk voor het berekenen van de betonvloer prijs. Hoe groter de vloer, hoe meer tijd en materiaal nodig is om de betonvloer te storten en af te werken.
  • Als er eerst een oude vloer moet worden verwijderd, of als de ondergrond moet worden geëgaliseerd, kunnen de kosten hoger worden, voordat de betonvloer gestort kan worden.
  • Extra’s: zijn er speciale toevoegingen of afwerkingen nodig voor de betonvloer, zoals een afvoersysteem of een vloerverwarming? Zo ja, dan wordt de prijs uiteraard hoger.
  • De totaalkosten van het beton en andere materialen die nodig zijn voor de betonvloer, zoals het gebruik van staalwol of versterkingsgaas, kunnen de prijs beïnvloeden.
  • Arbeidskosten bepalen uiteraard altijd een groot deel van de betonvloer prijs.

Wat kost gemiddeld een betonvloer storten?

De prijs die u moet betalen voor een betonvloer laten storten door een betonbedrijf kan dus sterk variëren. Wat we wel weten is dat de prijs voor het storten van een betonvloer gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per vierkante meter ligt. Uiteraard afhankelijk van de specifieke omstandigheden en factoren. Om een nauwkeurige prijs te krijgen voor het laten storten van een betonvloer, adviseren we u om altijd een offerte op te vragen bij een aantal aannemers of betonleveranciers. Dan heeft u altijd de beste prijs, weet u waar u aan toe bent en u komt dan niet voor vervelende verrassingen te staan.

Meer weten over vloeren?

Wil u meer info lezen over vloeren? Klik dan op deze link voor een handig overzicht.