Breng jouw interieur naar de top met deze tips

Of je nu een echte avonturier of juist meer een huismus bent, een thuis is voor iedereen belangrijk. Thuis is de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je komt na een lange dag werken, wakker wordt met je favoriete mensen en graag me-time doorbrengt. Maar thuis is niet alleen de plek waar je slaapt, eet en ontspant. De afgelopen twee jaar heeft ons thuis er een heleboel functies bijgekregen, zoals dat van een kantoor, sportschool, restaurant en klaslokaal. Hoewel we voor deze zaken ook weer buiten de deur gaan, is de waardering voor ons huis gebleven. Om van jouw huis het ideale thuis te maken kun je een aantal dingen doen. Benieuwd wat jij kunt doen? Lees dat verder in dit blog.

Vloer

De basis van je interieur begint bij de vloer. Misschien heb je jouw woning gekocht met de vloer die er al in lag of heb je door aanpassingen in huis het idee dat de vloer niet meer bij de rest van het interieur past. Als je daarom van plan bent om de vloer te vervangen is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een nieuwe vloer is niet zomaar gelegd, daarom wil je natuurlijk zeker van je zaak zijn. Er zijn verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen, waarvan de echte klassieker de houten vloer is. Met zijn authentieke uitstraling en warme sfeer blijft een houten vloer enorm geliefd. Maar ook de goedkopere variant laminaat is erg populair. Deze vloer van kunststof bestaat uit meerdere lagen en lijkt doorgaans op hout. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor tegels, tapijt of pvc.

Gordijnen

Raambekleding is ontzettend belangrijk voor de uitstraling in huis en heeft dan ook grote invloed op de sfeer. Wellicht ben je toe aan een nieuwe kleur gordijnen, of juist een heel ander soort raambekleding. Wat je tegenwoordig veel ziet, is het plisségordijn. Deze gordijnen kun je handmatig bedienen, met een koord of elektrisch en kun je vaak zowel aan de bovenkant als onderkant openen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy, ideaal dus voor iedere setting. Ook verticale lamellen hebben hun comeback gemaakt en daarnaast stelt een fijn rolgordijn nooit teleur.

Woonstijl

Het aanhouden van één of twee woonstijlen brengt rust in het interieur en zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar past. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke woonstijl het best bij jou past. Dat kun je doen door een mood board te maken of eens op je gemak door Pinterest te scrollen. Zo kom je erachter of bijvoorbeeld een modern interieur goed bij je past, of juist een Scandinavisch, industrieel of bohemian interieur. Wat in ieder geval belangrijk is, is voldoende sfeer in huis. Vaak gaat dit gepaard met licht en warmte. Het plaatsen van een gaskachel is dan ook de perfecte manier om je woning van sfeer te voorzien.