De beste inspiratie voor je nieuwe interieur

Ben jij opzoek naar een nieuw interieur voor jouw woonkamer, keuken of slaapkamer? Dan kan het soms lastig zijn inspiratie te vinden voor jouw huis. Of je het nou leuk vindt of niet, het oriënteren naar een nieuwe inrichting is vaak een heel karwei. Niettemin omdat het aanbod tegenwoordig zo groot is. Wanneer je dan eenmaal een aantal leuke ideeën gevonden hebt blijkt het verder echter altijd nog lastig daar een keuze uit te maken. Dus of je nou op zoek gaat naar een nieuwe luxe eetkamer of een grote keuken. Wij helpen je en zetten de beste tips om jouw nieuwe interieur te vinden voor je op een rijtje. 

online inspiratie opdoen bij verschillende merken

Wanneer je jouw huis anders wilt inrichten ben je dus opzoek naar inspiratie. Je neemt dus voor jezelf de tijd om zoveel mogelijk uit te zoeken. Het beste kun je dit doen door online inspiratie op te doen. Het aanbod is online groot en op sites als pinterest en instagram kun je al snel veel nuttige inspiratie vinden. Om een goed overzicht te krijgen van wat je leuk vindt is het aan te raden een moodboard te maken. Hierbij bundel je foto’s, teksten, plaatjes en meer om stapsgewijs een sfeer te creëren, zo weet je later wat je moet kopen. Op pinterest kun je dit doen door borden aan te maken.

Maak een strakke plattegrond

Om echt te weten wat je wilt is het het handigst om ook alles direct goed aan te pakken. Maak hiervoor een plattegrond. Dit kan zijn van een Design keuken die je wilt of gewoon je woonkamer. Zorg ervoor dat de afmetingen precies kloppen en dat je weet wat je erin wilt zetten. Hierna kun je de plattegrond gaan invullen. Dit kun je doen door op schaal gemaakte papiertjes rond te schuiven in de plattegrond. Echter kun je ze er ook gewoon intekenen. Door precies de afmetingen op te weten weet je zeker dat het past en weet je welke maten je kunt kopen. 

Kiezen voor verschillende thema’s in huis

Wanneer mensen inspiratie opdoen voor hun interieur in huis zijn veel mensen geneigd te kijken naar wat ze al in huis hebben en het hier op aan te laten sluiten. Steeds vaker wordt er namelijk voor gekozen om elke kamer zijn eigen thema te geven. In tegenstelling tot vroeger wanneer alle kamers op elkaar aan moesten sluiten. Voordeel van verschillende thema’s is dat je meer variatie hebt in huis en dat je alle medebewoners meer ruimte geeft voor hun eigen smaak. Bovendien kun je zo ook de inrichting van het interieur meer verdelen en hoef jij niet in je eentje alles te bedenken. Een win-win situatie. 

Vraag om inspiratie bij anderen

Weet je nou nog steeds niet wat je wilt. Schroom dan niet om de hulp van anderen in te roepen. Zo kun je je door een professioneel bedrijf laten helpen met de inrichting, maar je kunt ook simpelweg vrienden en familie om advies vragen. Tevens kun je ook offline veel inspiratie opdoen, bezoek bijvoorbeeld eens een woonwinkel of een andere leuke winkel en doe daar wat inspiratie op. Je zult zien dat de ideeën je al sneller om de oren springen. Zo vind jij uiteindelijk het perfecte interieur voor jouw huis.