De blijvende populariteit van steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen blijven ondanks de nieuwe interieurtrends populair. Veel mensen kopen graag deze meubelen. Maar waarom blijft deze populariteit aanhouden? Wat maakt deze meubelen zo uniek en speciaal, dat iedereen ze wilt. 

Wat is steigerhout?

In principe is steigerhout geen houtsoort. Het gaat om hout dat veelal wordt gebruikt in de bouw. Deze steigerplanken worden gebruikt om steigers te bouwen. Hier komt ook de term steigerhout vandaan. Doordat het hout is gebruikt, krijgt het een verweerd uiterlijk. Het krijgt karakter en dat geeft ook het effect wat mensen ontzettend mooi vinden. 

De meeste planken zijn van vurenhout. Onbehandeld gaat dit hout zeker zeven tot tien jaar mee. Wanneer we langer willen genieten van dit hout, dan moet je zeker een behandeling toepassen. Dat verlengt de levensduur.

Nieuw of gebruikt steigerhout 

De meeste meubelen van steigerhout worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. Zo hoort het eigenlijk ook een beetje. Toch bieden sommige meubelmakers ook nieuw steigerhout aan. Ook dit hout heeft alsnog het robuuste uiterlijk wat jij verwacht van steigerhout. Alleen kom je minder snel een butsje of krasje tegen in het hout. 

Alle kanten op 

Steigerhout is bewerkbaar. Het is relatief zacht hout en daardoor kun je er gemakkelijk mee aan de slag. Daarnaast is elk meubel gemaakt van steigerhout met de juiste behandeling ook buiten te gebruiken. Een goed voorbeeld is een nano coating. Deze coating biedt bescherming tegen water en vuiligheid. Hierdoor blijft het meubel langer mooi en is onderhoud vele malen makkelijker. 

De populariteit van steigerhout daalt ook zeker niet. Het is bewerkbaar, makkelijk te onderhouden met de juiste bescherming en zowel buiten als binnen te plaatsen. 

Goed te combineren 

Steigerhouten meubelen zijn makkelijk te combineren. Het hout is bewerkbaar en daardoor kun je vele kanten op. Dat betekent ook dat je het makkelijk aan kunt passen naar elke interieurstijl. Van landelijk tot stoer strak en modern. Alles is mogelijk met meubels van steigerhout. Hout is een product dat zich makkelijk laat combineren.