De ideale schuur voor in de tuin

schuur

Niet in elke tuin staat tegenwoordig een houten schuur. Dit terwijl houten schuren een mooie en nostalgische sfeer aan je tuin toevoegen. Maar wat voor schuur moet je kiezen? Er zijn vele opties waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leggen we uit wat belangrijk is bij het kopen van een schuur! 

Wat is de ideale schuur?

Het is belangrijk jezelf vooraf af te vragen waar je de schuur voor gaat gebruiken. Dit is belangrijk in verband met het type schuur dat je wilt hebben. Ga je de schuur gebruiken als opslag plaatst voor spullen en fietsen of wil je er toch meer mee doen en er bijvoorbeeld een buitenkeukentje in plaatsen. Een houten schuur is meer geschikt voor het laatste, terwijl voor opslag een bakstenen schuur prima volstaat. Dit zijn allerlei punten die je moet overwegen bij het kopen van een schuur voor in de tuin.

Regelgeving en grootte van schuren

Voor het kopen van een schuur zijn er vele mogelijkheden. Van grote naar kleine schuren en  gemaakt van hout of steen. Het is verstandig om na te gaan welke regelgeving er in jou omgeving is voor het bouwen of plaatsen van een schuur. Niks is vervelender dan het kopen van een schuur die uiteindelijk niet geplaatst mag worden. Een houten schuur, die je wilt gebruiken als garage, neemt bijvoorbeeld veel ruimte in beslag. Er zal dan naar alle waarschijnlijkheid eerst een bouwvergunning moeten worden aangevraagd. Is dit allemaal in orde, dan kan je gaan nadenken over wat voor soort schuur je wilt plaatsen.

Op maat ontworpen

Huizen en tuinen hebben verschillende afmetingen waardoor het lastig kan zijn om de juiste schuur te kopen. Dit zijn vaak standaard afmetingen. Bij houten schuren is het daarom mogelijk om je eigen ontwerp te maken die helemaal aangepast is aan jou tuin. Hierdoor heb je de perfect schuur waar je alles in kwijt kunt!