De voor- en nadelen van een laurier in de tuin

Laurier

De laurier is een plant die veel soorten kent. De laurierfamilie is dan ook erg groot. Er zijn versies van deze plant die worden gebruikt in de keuken om mee te koken. Het heeft namelijk ook een aparte smaak en zit dus vaak in stoofpotten en soepen, Maar laurier is nog veel meer dan dat. Je kunt de plant namelijk ook groot laten groeien en in je tuin planten. Je kunt er zelfs een complete haag van groeien.

Laurier als haagplant

Sommigen vinden het misschien gek klinken maar de laurier – of in ieder geval een deel van de lauriersoorten – is uitermate geschikt als haagplant. De plant groeit snel, is zichtdicht ofwel je kunt er maar moeilijk doorheen kijken als het überhaupt al lukt. Voor een haagplant is dat een goede eigenschap. Het is dan ook een veelgekozen haagplant. Hij is gemiddeld winterhard en kan dus best goed tegen de weersomstandigheden in ons land. Bovendien is een beetje hitte voor de laurier ook geen probleem.

Laurier

Het unieke uiterlijk

De laurier kan dus goed tegen koud maar ook tegen warm. Daarnaast heeft hij nog een groot voordeel: het uiterlijk. De laurier heeft prachtige glinsterende bladeren die het hele jaar door mooi blijven. Hij kan een hoogte van maar liefst 5 meter bereiken en is daarmee een fikse haag als je dat zou willen. Je kunt de plant natuurlijk ook laag houden indien je daar behoefte aan hebt.