De voordelen van een PVC-clickvloer

PVC click-vloeren hebben eindeloze voordelen. Zo minimaliseren ze kleine oneffenheden, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Je kan ze direct op een dekvloer neerleggen. Daarbij is het leggen zelf ook nog eens goed te doen. Daarnaast wordt er geen lijm gebruikt, waardoor ze weer makkelijk mee te nemen zijn naar een volgend huis. PVC planken hebben een goede onderlaag en reduceren op die manier het geluid. Handig voor appartementen! Click-PVC is ook heel handig te gebruiken voor een traprenovatie. Tenslotte gaat een PVC-clickvloer goed samen met vloerverwarming.

Egaliseren meestal niet nodig

Een PVC-clickvloer leggen is vergelijkbaar met het leggen van een laminaatvloer. Er zit een groef aan alle zijkanten van een PVC plank, zodat de plank goed op een andere plank kan aansluiten. Het is zodoende makkelijk zelf te leggen. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld een visgraat vloer wilt leggen. Omdat de PVC planken zelf al een onderlaag hebben, is het in de meeste gevallen niet nodig om een extra ondervloer te gebruiken. Om diezelfde reden is het ook niet nodig om de ondervloer te egaliseren. Oneffenheden worden namelijk door de PVC planken tot 5 mm geëgaliseerd. Wat is het toch fijn dat dat tijdrovende klusje nu niet meer hoeft! Bij Ambiant.nl zijn er leuke PVC-clickvloeren te verkrijgen.

Geen lijm

Bij een click vloer PVC wordt er geen gebruik gemaakt van lijm. Je legt de planken los op de dekvloer. Omdat ze allemaal in elkaar vastklikken heb je geen last van een schuivende vloer. Dat er geen lijm wordt gebruikt, heeft zo zijn voordelen. Mocht je bijvoorbeeld kortstondig in een bepaald huis wonen, maar wil je wel een gave vloer uitzoeken, dan is een PVC-clickvloer ideaal. Deze is namelijk weer heel makkelijk uit elkaar te halen en mee te nemen naar een volgend huis. Omdat het losse planken zijn, is de vloer ook nog eens makkelijk te verhuizen met een auto of verhuisbusje. Dat is nog eens handig. Nooit meer gedoe met het afschrapen van lijmresten! Dat bespaart je een hoop tijd en moeite. Een PVC-clickvloer gaat ook nog eens heel goed samen met vloerverwarming, doordat het de warmte goed geleidt.

Geluidsreducerend en gebruiksvriendelijk

Woon je in een appartement en heb je af en toe last van nare onderburen, die met een bezem tegen het plafond tikken, alleen maar omdat je rondloopt (en niet eens op hakken)? Of heb je jonge kinderen die begrijpelijk willen spelen op jullie lekkere warme vloer? Ook hiervoor is een PVC-clickvloer erg handig. Ze hebben een geluid reducerende onderlaag. Tevens heeft deze vloer meer demping dan bijvoorbeeld laminaat of tegels, waardoor er nog minder geluid te horen is. Ook voor traprenovatie kan je heel goed click-PVC gebruiken. Met een anti-sliplaag hoef je je geen zorgen meer te maken dat er iemand snel uitglijdt. Nadat je de vloer en de trap hebt aangepast naar een PVC-clickvloer, zullen de buren vast niet meer klagen! En wist je dat PVC ook nog eens snel schoon te maken is?