De voordelen van tapijt in huis

voordelen van tapijt

Ga je een nieuwe vloer leggen in je huis, dan word je overspoelt met opties. Het is lastig om te kiezen, dat kunnen wij ons goed voorstellen. De keuze hangt veelal af van je persoonlijke smaak, het onderhoud en je levensstijl in huis. Veel mensen kiezen niet voor tapijt, vanwege het onderhoud, terwijl ze eigenlijk het liefst tapijt zouden hebben in huis. Maar wist je dat je met tapijttegels van bijvoorbeeld Tapijttegelhandel veel minder last hebt van onderhoudszorgen? Omdat wij ook fan zijn van tapijt, vertellen we je hier de voordelen.

Geef je huis sfeer met tapijt

Het eerste waar je je vloerbedekking op kiest, is natuurlijk het uiterlijk. Past het bij je interieur, vraag je aan jezelf. Tapijt heeft een uniek effect op je huis, wat je met harde vloeren niet kan bereiken. Je kan je huis er een luxe uitstraling mee geven, maar tegelijkertijd ook zacht en comfortabel. Afhankelijk van de ruimte kies je voor hoogpolig of juist laagpolig tapijt. Je zou het misschien niet denken, maar dat knusse effect bereik je ook met tapijttegels! Erg handig als je tegelijkertijd voor gemak wilt gaan.

Tapijt is makkelijker te onderhouden dan je denkt

Een ongelukje met sterk kleurende etenswaren zit natuurlijk in een klein hoekje. Kies je het liefst voor tapijt in huis, maar ben je bang voor onderhoud? Kies dan voor tapijttegels. Ondanks dat we fan zijn van tapijt, weten wij ook dat een vlek in het tapijt naar kan zijn om weg te krijgen. Gelukkig kun je als je voor tapijttegels kiest, gebruik maken van een handige ‘lifehack’: haal simpelweg die ene tegel uit de vloer en vervang deze voor eenzelfde nieuwe tapijttegel. Een eigenwijze vlek weg krijgen was nog nooit zo makkelijk!

Beter geluid met tapijttegels

Woon je in een flat? Of een groot huis waarin het snel ongezellig klinkt door het holle geluid? Dan is tapijt ook iets voor jou. Tapijt absorbeert namelijk geluid. Hierdoor zul je geen holle echo’s meer horen door je huis, en minder geluiden horen van de buren. Heb je een harde vloer, dan weerkaatst geluid, wat geluiden juist luider maakt en die echo geeft in je huis. Tapijttegels zijn makkelijk en ideaal om de akoestiek in je huis te verbeteren. Kies je ook nog voor een ondervloer, dan haal je echt het maximale eruit.

Wat zijn jouw ervaringen met tapijt en tapijttegels?