De zomertrends voor je tuin

Het is alweer een tijdje zomer en dat betekent dat we onze tuin daar ook weer op kunnen gaan inrichten. In de zomermaanden zijn we natuurlijk sowieso vaker in de tuin te vinden dan in de winter en is het aangenamer om de tuin hierop in te richten. Tijd om naar de woonboulevard te gaan en meubelen in te slaan voor de zomer!

Bourgondische tuin

Een populaire zomertrend is de bourgondische tuin. Voor veel mensen een algemeen begrip dat staat voor veel planten en groen. Dit is dan ook de kern van de bourgondische tuin. Je zult in deze tuin heel veel planten, struiken, bomen en groen vinden. Dit sluit goed aan bij de duurzame tuin en geeft je tuin de meest natuurlijke uitstraling, die je maar kunt wensen.

Relaxen voor het huis

De zomer betekent natuurlijk zon, en de zon staat voor ontspannen en relaxen. De een gaat hiervoor naar het strand of het zwembad, maar de ander kan genieten van zijn eigen tuin. Een zomertrend is de veranda. Een veranda bouw je voor je huis, zodat je overdekt toch van de zon kunt genieten. Dit geeft twee voordelen: het is wat koeler, omdat de zon niet bij de gehele veranda kan. En ten tweede kun je zelfs van de zomer genieten als er een buitje overtrekt! Kijk hier voor meer informatie daarover.

Duurzame tuin

We moeten voorzichtig zijn met de natuur en hoe kan je hier beter voor zorgen dan in je tuin. Zorg ervoor dat je geen plastic tuinmeubelen koopt en verspil niet te veel water. Een goede tip hiervoor is om water te geven met een gieter met gaatjes. Hierdoor geef je heel gestaag water, zonder te veel te verspillen.