Deurscharnieren

Deurscharnieren aan een deur zijn heel erg belangrijk. Of misschien kan dit scherper gesteld worden door te stellen dat het enorm belangrijk is. Deuren kunnen namelijk niet aangebracht worden zonder een deur scharnier.  En indien het is aangebracht is het zo dat het in tact moet blijven om de praktische nut van de deur te kunnen waarborgen. Indien deze defect raakt, dan zit je ook met een deur die je niet kunt gebruiken. Deurscharnieren die defect zijn kunnen ervoor zorgen dat je kozijn ook beschadigd wordt. Indien het defect geraakt is, moet je deze zo snel als mogelijk vervangen of laten vervangen. 

Nadelen van een defecte deur scharnier

Het nadeel dat je ondervindt met defect deurscharnieren is dat je deur op den duur zal hangen aan een kant. Aan de andere kant zul je niet meer zo eenvoudig de deur kunnen open maken. Maar het volgende is al zo een beetje in de inleiding aangehaald en dat is dat defecte deurscharnieren ervoor zorgt dat het kozijn ook kan beschadigen. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat de deur zelf beschadigd raakt waardoor je los van nieuwe scharnieren ook een nieuwe deur moet kopen. Dit betekent dat je nog dieper in je zak zal gaan. En dat is zeker iets wat we moeten voorkomen. Daarom is het goed om je deurscharnieren op tijd na te checken. Dit zal ervoor zorgen dat je op tijd aan de bel kunt trekken. Laat het je niet verrassen of speel binnen de kortste keren op een defecte deurbeslag.

Hoe wordt het vervangen

Het vervangen van je deurscharnieren gebeurt volgens een bepaalde methode. Indien je het zelf kan vervangen, dan kun je dit doen. Maar als je enige technische kennis ontbeert dan is het beter om dit door een deskundige te laten doen. In de meeste gevallen gaat dit proces vrij simpel aan toe. Op die manier ben je dan gegarandeerd dat alles op de juiste manier heeft plaatsgevonden. De oude scharnieren worden op de eerste plaats helemaal weggehaald. Daarna moeten de nieuwe worden aangebracht. Voor het demonteren van scharnieren is het een vereiste dat er het liefst te werk gegaan moet worden met een elektrische schroevendraaier. Op die manier is het effectiever om de schroeven van de scharnieren te demonteren. Indien nodig zal er misschien ook een beetje schaafwerk aan te pas komen. Maar dat stukje is ook snel gedaan. Alleen is het zo dat het voor iemand die weet hoe het aan toe gaat makkelijker dan iemand die het niet weet.