Dit doet een recruitment bureau

Een recruitment bureau is verantwoordelijk voor het werven van kandidaten en het selecteren van de juiste kandidaat, voor een bepaalde functie in een bedrijf of organisatie. Bedrijven kunnen er namelijk voor kiezen om het selecteren van een geschikte werknemer over te laten aan een extern bedrijf. Dit is dan een recruitment bureau, zoals Het PA Bureau. Hier werken recruitment consultants die voor het bedrijf gaan zoeken naar geschikte kandidaten. Uit deze kandidaten wordt een nieuwe werknemer gekozen voor de functie. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om hulp in te schakelen als zij geen nieuwe werknemers kunnen vinden, als zij er zelf geen tijd voor hebben of als zij zelf geen geschikte mensen hebben die dit kunnen regelen.

Recruiters die werken bij een uitzendbureau

Er zijn verschillende soorten recruitment bureaus van elkaar te onderscheiden. De eerste vorm is een uitzendbureau. Bij uitzendbureaus zoeken de recruiters meestal naar werknemers die voor een kortere tijd naar werk op zoek zijn. Dit is handig als de functie maar voor een korte tijd opgevuld moet worden of als de functie überhaupt maar voor korte tijd nodig is bij het bedrijf. Ook worden er bij deze bureaus vaak starters uit gepikt. De werknemer is hier dan in dienst van het uitzendbureau en niet van het bedrijf waar het werk wordt uitgevoerd door de werknemer.

Recruitment bureaus met recruitment consultants

Een andere vorm van recruitment kan worden uitgevoerd door recruitment consultants. Dit is het geval bij bedrijven zoals https://hetpabureau.nl/. Deze recruiters werven kandidaten en screenen deze voor een opdrachtgever. Deze opdrachtgever is het bedrijf waar de uiteindelijke werknemer in dienst gaat. In veel gevallen kiest de recruitment consultant samen met het bedrijf wie de uiteindelijke werknemer voor het bedrijf wordt, en in andere gevallen wordt dit enkel door het bedrijf gedaan uit de lijst met mogelijke werknemers.