Dit is wat een landmeter doet

Een landmeter is vereist om onderzoeken uit te voeren op het land waar het werk wordt uitgevoerd. Dit is een belangrijke taak omdat je precies moet weten waar je moet bouwen, hoe de grond eruit ziet en wat de ondergrond is. Zonder deze informatie kunnen er geen activiteiten worden uitgevoerd. Daarnaast meet de landmeter ook de kaart of grens. Landmeters werken voornamelijk voor ingenieursbureaus en kadasters, maar je hebt natuurlijk landmeters nodig voor alle onderwerpen die je met landwerk doet. Om landmeter te worden, moet je een diploma burgerlijke bouwkunde, geodesie of middenkaderonderzoeker hebben.

Activiteiten

Nadat hij een stuk land heeft onderzocht, moet de landmeter het land uitzetten, uitzetten en regelen. Deze landen kunnen ook ondergedompeld grond, onroerend goed of andere objecten zijn. Daarom werken ze op verschillende gebieden. Bij nieuwbouw of renovatie wordt in de meeste gevallen een landmeter ingezet. Voor deze situaties is het belangrijk om het uiterlijk van de bodem te begrijpen. Op deze manier gebeuren er geen ongelukken als de woning gereed is. Een ander gebied waar landmeters veel werk hebben, is het tekenen van wegen of spoorwegen.

Belangrijke onderdelen

De landmeter gebruikt tijdens het onderzoek verschillende tools. De belangrijkste zijn de snelheidsmeter, niveau en theodoliet. De snelheidsmeter is hier het meest gebruikte instrument. Het is ook het meest bekende muziekinstrument. Hiermee kunnen landmeters de horizontale richting, verticale hoek en afstand meten. Met dit instrument kunt u zelfs hoogte meten. Theodoliet is vergelijkbaar met een snelheidsmeter, maar het is eigenlijk gewoon een telescoop op een statief. Op deze manier kunt u verticaliteit meten. De waterpas staat ook op het statief. U kunt dit instrument gebruiken om het hoogteverschil en de afstand tussen twee punten te meten.

Kijk voor meer informatie op Boon Landmeten.