We gebruiken het voor al onze dagelijkse voorwerpen. We laden onze telefoon er mee op. Het zorgt ervoor dat wij kunnen werken en dat wij onze eten koel kunnen bewaren. Zo kan de lijst door gaan. Het lijkt een onbelangrijk voorwerp en je ziet het al snel over het hoofd. Dan hebben we het over het stopcontact. Zonder kunnen we niet veel. Meestal is een stopcontact gewoon een wit kastje aan de muur. Maar wist je dat je hier eindeloos veel mogelijkheden voor hebt? Ze komen voor in verschillende vormen en maten. Lees snel verder om meer uit te vinden over de verschillende soorten stopcontacten.

Opbouw en inbouw stopcontacten

De eerste mogelijkheid voor stopcontacten zijn inbouw stopcontacten en uitbouw stopcontacten. De naam van inbouw stopcontacten zegt het al. Dit zijn stopcontacten die in de muur zijn. De contactdoos van de inbouw stopcontact zit in de muur verwerkt. Deze optie vindt je veel in huizen. Een opbouw stopcontact is het tegenovergestelde hiervan. Deze vind je vaak in paaltjes. Deze palen kan je vaak in de tuin tegenkomen, maar ook in een garage of schuur. De contactdoos van een opbouw stopcontact is dus niet weggestopt in de muur. De contactdoos is gevestigd op het dragende oppervlakte. 

Verschillende stijlen

Wist je dat je stopcontacten kan aanpassen aan jouw interieur? Nee?! Stopcontacten komen in verschillende maten, kleuren en vormen voor. Stopcontacten kan je in heel veel verschillende kleuren krijgen. Zo komen ze voor in het zwart, zilver, mat, metallic etc. Zo kan je een geschikte kleur kiezen voor jouw interieur. Je kunt ook kiezen voor de optie met of zonder (kinder)beveiliging. Als laatste optie kan je ook veel stopcontacten krijgen met verschillende poorten, zoals USB-poorten A en C. Zo heb je nooit meer een koppelstuk nodig als jij je telefoon wilt opladen.