Dit zijn de voordelen van vloerverwarming

Je vloerverwarming frezen is tegenwoordig een populaire manier om je huis te verwarmen. In plaats van radiatoren die aan de muur hangen, wordt de warmte van vloerverwarming via de vloer verspreid. De vloerverwarming is ook snel aangelegd als je deze laat frezen, omdat de vloerverwarming in de dekvloer gefreesd wordt. De dekvloer hoeft er dus niet uitgehaald te worden. Dit zijn nog een aantal voordelen van het gebruiken van vloerverwarming om je huis te verwarmen. 

Energiezuinig

Vloerverwarming infrezen heeft vele voordelen. Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat het energiezuiniger is dan traditionele verwarmingssystemen. De buizen die vlak onder de vloer liggen verspreiden de warmte gelijkmatiger en komt dus niet meer alleen vanuit een punt wanneer je een radiator ophangt. Er is dus minder energie nodig om het huis te verwarmen. Bovendien blijft de warmte langer in de kamer hangen, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te slaan. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook geld op je energierekening. 

Comfortabel

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer, wat zorgt voor een aangename en comfortabele warmte in huis. Bij traditionele verwarmingssystemen kan het voelen alsof je in een warme luchtstroom zit, terwijl vloerverwarming een aangename warmte geeft zonder luchtcirculatie. Bovendien is de warmte van vloerverwarming minder droog dan die van traditionele verwarmingssystemen, wat zorgt voor een aangename luchtvochtigheid in huis. 

Gezonder binnenklimaat 

Vloerverwarming kan ook bijdragen aan een gezonder binnenklimaat. Zoals eerder ook al genoemd wordt de lucht bij traditionele verwarmingssystemen vaak droog, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals droge ogen en een droge huid. Met vloerverwarming blijft de luchtvochtigheid op peil, waardoor deze problemen kunnen worden voorkomen. Bovendien zijn er bij vloerverwarming geen luchtkanalen nodig, wat de verspreiding van stof en allergenen in huis kan verminderen. 

Waardevermeerdering

Een ander voordeel van vloerverwarming is dat het de waarde van je huis kan verhogen. Potentiële kopers vinden het vaak aantrekkelijk als een huis is voorzien van vloerverwarming, omdat het comfort biedt en energiezuinig is. Vloerverwarming kan dus een goede investering zijn als je van plan bent om je huis in de toekomst te verkopen. 

Ruimtebesparend

Nog een voordeel van vloerverwarming is dat het ruimtebesparend is. Omdat er geen radiatoren aan de muur hoeven te hangen, heb je meer ruimte om te gebruiken in huis. Zeker in kleine ruimtes in huis, zoals een badkamer, heb je elke centimeter nodig en is het zonde als een radiator in de weg zit. 

Onderhoud

Het onderhoud van vloerverwarming is over het algemeen eenvoudig. Omdat er geen radiatoren zijn, hoef je deze niet schoon te maken. Wel is het belangrijk om de vloerverwarming regelmatig te laten controleren door een specialist om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt en om eventuele problemen op te sporen voordat deze groter worden. Dat scheelt je weer onnodige kosten in de toekomst.

Esthetisch aantrekkelijk

Tot slot is vloerverwarming ook esthetisch aantrekkelijker dan radiatoren. Omdat er geen radiatoren aan de muur hangen, oogt de ruimte rustiger en strakker. Bovendien kan vloerverwarming gebruikt worden met verschillende soorten vloerbedekking, zoals tegels, hout of tapijt. Hierdoor kun je de stijl van de kamer behouden zonder dat deze wordt verstoord door radiatoren.