Douglas hout bestellen bij Tuinhout Compleet

Bij het kopen van massief Douglas hout verwachten huiseigenaren dat het meer dan een decennium meegaat. Het is logisch om hogere verwachtingen te hebben, want houten meubelen van hoge kwaliteit zijn niet goedkoop. Niemand wil af en toe veel geld uitgeven aan reparaties als ze een hoge prijs hebben betaald voor een meubelstuk. Kortom, massief houten meubelen zijn een langetermijninvestering die u zorgvuldig moet kopen. Voordat we een diepe duik nemen in het kiezen van massief houten meubelen, laten we het hebben over wat massief houten meubelen zijn. “Massief hout” betekent dat elk zichtbaar deel van dat meubel is gemaakt van een of meer meubelhout. Douglas hout en laminaten zijn niet aanwezig in het zichtbare afgewerkte stuk.

Voordelen van massief hout.

Bij massief hout krijgt u wat u ziet. Het is hout – niets meer of niets minder. Hierdoor kun je het schuren of beitsen. Niets zal uit elkaar vallen of afbladderen. In tegenstelling tot laminaat of fineer, voegt massief houten meubelen slijtage toe aan karakter. Denk aan meubels met een verweerde look.

Het is niet ongebruikelijk om gloednieuwe meubels te behandelen met die verweerde look om er een wenselijke shabby chic look aan toe te voegen. Bestellen van Douglas hout is veel duurzamer. De lange levensduur kan er een erfstuk van maken. In tegenstelling tot meubels van fineer of gelamineerd hout, kunnen woonkamer-, eetkamer- of slaapkamermeubels van massief hout ooit antiek worden, mits ze redelijk goed worden onderhouden. Massief hout is een investering die zich door zijn lange levensduur meerdere keren terugverdient.

Nadelen van massief hout.

Massief hout is de beste keuze voor meubels, maar zoals bij elk natuurlijk materiaal kunnen er nadelen zijn… Het is ook duurder dan meubels gemaakt van bewerkte houtproducten, maar het is een natuurlijk product en past zich aan de dagelijkse omgeving aan. Een andere reden voor meer kosten is vraag en aanbod. Omdat de beste massief houten meubelen gemaakt zijn van hardhout, groeit het langzamer, wat het aanbod beperkt en de kosten verhoogt.

Douglas hout kan moeilijker in massahoeveelheden worden vervaardigd omdat elk deel van een massief stuk volgens een specificatie moet worden gesneden, terwijl het gemakkelijker kan zijn om met vervaardigd hout te maken. Massief hout zet uit en krimpt net als je huid bij droge, natte, lage en hoge luchtvochtigheid. Dus, wanneer u op zoek gaat naar massief houten meubelen, let dan op de volgende dingen om er zeker van te zijn dat u meubelen van hoge kwaliteit koopt.