Een buitendorpel van hardsteen, met neuten, direct online!

Een buitendorpel, ook wel buitendeur dorpel of dorpel / onderdorpel buitendeur genoemd, bestelt u op maat bij NATUURSTEENvakman.nl. Wij leveren een topassortiment hardstenen dorpels voor buiten, van prachtig grijsblauw gezoet Belgisch hardsteen, in eigen natuursteen zagerij op maat gezaagd. Zo kunnen wij topkwaliteit materialen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering voor de beste (online) prijs garanderen. Hardstenen buitendeurdorpels direct online bij NATUURSTEENvakman.nl!

NATUURSTEENvakman

Ook neuten (eindstukken) bestelt u direct online mee!

Een neut is een ‘verlengde’ van een onderdorpel van een buitendeur, waar vervolgens de deurstijl op wordt geplaatst. De primaire reden voor het gebruiken van een neut is het tegengaan van rot. Veelal wordt er in het geval van natuursteen buitendeur dorpels gebruik gemaakt van een neut. In het verleden werden de neuten los van de dorpel geplaatst. Dit was noodzakelijk aangezien de kozijnen een dragende functie hadden en zo de dorpel niet belast werd. Hedendaags is dit bij moderne kozijnen niet meer het geval en wordt de dorpel vaak verlijmd met de neuten. Bij NATUURSTEENvakman.nl kunt u kiezen uit drie ’typen’ neuten, oftewel eindstukken:

Neut / eindstuk TYPE 1 zorgt ervoor dat het gedeelte van de dorpel, waar het kozijn op geplaatst dient te worden, volledig vlak is. TYPE 1 betreft dus een neut die de schuine zijde van de buiten deurdorpel ‘opvult’. Bij TYPE 2 is er sprake van een verhoging waarbij het kozijn puur en alleen op de neut geplaatst wordt. Normaal gesproken wordt voor deze optie gekozen in het geval er sprake is van een deur die naar buiten opendraait. TYPE 1 en TYPE 2 zijn beide een gecontramalde neut, maar u kunt ook kiezen voor TYPE 3, een basis eindstuk dat naast de buitendorpel geplaatst wordt.