Een duo rolgordijn op maat kopen

De hoeveelheid licht dat een huis binnenkomt speelt een bepalende rol bij de sfeer die er tot stand komt. Daarnaast zorgt te veel licht ervoor dat je alle viezigheidjes in huis goed ziet. Om ervoor te zorgen dat je invloed hebt op de hoeveelheid licht in huis, kun je ervoor kiezen om een duo rolgordijn te kopen. Aan een duo rolgordijn zitten meerdere voordelen verbonden. 

Het neemt weinig ruimte in beslag

Een van de voordelen van een duo rolgordijn is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Als je een wat kleinere huiskamer hebt, kun je daarom beter kiezen voor mooie rolgordijnen. Rolgordijnen kun je overigens in vrijwel elke maat krijgen. Hierdoor kun je voor elke raam rolgordijnen aanschaffen. 

Je hebt invloed op de hoevelheid licht die er binnen komt

Een erg belangrijk voordeel van duo rolgordijnen is dat je veel invloed hebt op de hoeveelheid licht die er binnen komt. Dit omdat deze gordijnsoort uit twee stroken bestaan die je kunt bewegen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel licht er binnen komt. 

Meer privacy

Duo rolgordijnen kan je op diverse plekken hangen. Als je in een drukke straat woont en regelmatig last hebt van mensen die bij je naar binnen kijken, dan kunnen duo rolgordijnen de oplossing bieden. Je hangt ze voor het raam en doet ze dicht wanneer je wilt dat er niemand bij je naar binnen kan kijken. Als je toch nog wat natuurlijk licht in je kamer wil, dan kun je voor 3/4e dicht doen.

Je kunt ze op maat laten maken

Als je wilt profiteren van de vele voordelen van duo rolgordijnen, dan kun je ze op maat laten maken. Het is hiervoor belangrijk dat je zowel de breedte als de hoogte van het raam bepaalt. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken qua rolgordijnen. 

Als je duo rolgordijnen wilt kopen, is het erg belangrijk dat je kiest voor de juiste kleur. De kleur bepaalt namelijk gedeeltelijk de sfeer die tot stand komt in de woonkamer. Als je een wat warmere sfeer in huis wilt, dan kun je kiezen voor donkere rolgordijnen. Wil je de ruimte graag wat groter doen laten lijken, kies dan voor rolgordijnen in een witte kleur.

Rolgordijnen online bestellen

Sinds de corona pandemie is het nog gebruikelijker om producten online te bestellen. Mocht je liever niet langs een woonwinkel gaan, dan kun je rolgordijnen ook bestellen via het internet. Ook via het internet is het mogelijk om een duo rolgordijn op maat te bestellen.