Een groene wand op kantoor, meer dan enkel decoratie

Als je als bedrijfsleider groen in je kantoorruimtes wil brengen, is een groene wand een schitterende oplossing. Groen is rustgevend en dit is voor de moraal en de werksfeer zeer positief. Met een groene wand in je kantoor bespaar je ook heel wat ruimte. Een groene wand kan immers alle afzonderlijke plantenbakken op de grond vervangen. Maar een groene wand is veel meer dan alleen maar een decoratieve groene zone in je bedrijf.

Een groene wand biedt extra voordelen

Wist je bijvoorbeeld dat een wand vol met planten isolerend werkt? Het is een beetje te vergelijken met een groen dak. Een groene wand in je kantoor brengt ook zuurstof in de ruimtes, het houdt de luchttemperatuur koel en zorgt voor vochtregulatie in de lucht. Een groene wand slorpt fijn stof op, zodat dit veel minder gaat circuleren. Dit zijn factoren waardoor je op kantoor een gezonde werkomgeving creëert. Groene wanden zijn ook brandvertragend. Misschien is dit niet de belangrijkste reden om een groene wand in kantoren te installeren, maar het is wel een pluspunt.

Klein of groot, het kan allemaal!

Er bestaan veel mogelijkheden in het installeren van een groene wand op kantoor. Zowel voor binnen als buiten bestaan er aangepaste planten. Ga jij bijvoorbeeld voor een strakke moswand met het logo van je bedrijf erin verwerkt? Of heb je liever een speelse wand met verschillende soorten planten? Vraag gerust raad aan de verkoper van de groenwanden. Verder kies je zelf de afmetingen van de wand. Er bestaan hele grote wanden die verschillende verdiepingen hoog zijn. En er bestaan kleine groene wanden, ter grootte van een schilderijtje bijvoorbeeld. Dit is een alternatieve manier om je vergaderruimte of de onthaalzone van je bedrijf sfeervol aan te kleden. Je kunt een groene wand bijvoorbeeld opstellen als roomdivider in een grote ruimte en hiermee gezellige hoekjes creëren. Er hoeven niet altijd ingrijpende wijzigingen in je bedrijf te gebeuren om toch een mooie groene wand te installeren. Bespreek je ideeën met de installateur en er wordt een oplossing op jouw maat gezocht.