Een make-over voor je dak

Je leest het goed, een make-over voor je dak, weg met dat saaie, grijze dak. Tegenwoordig hoeft een dak niet alleen nog maar grijs of rood te zijn belegd met wat saaie dakpannen. Rieten daken zijn enorm gegroeid in populariteit, maar er zijn meer opties. Vaak wordt gedacht dat aan een bestaand dak niets meer kan worden veranderd, maar niets is minder waar. Je kunt je bestaande dak laten beleggen met sedum matten. Je kunt ook eenvoudig kiezen voor andere dakpannen met bijvoorbeeld een glanzende finish. Dit kan er ook al snel en simpel voor zorgen dat jouw dak een hele andere uitstraling krijgt.

Je dak laten beleggen met groen

Zoals gezegd kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een schitterend groen dak. Dit ziet men steeds meer opkomen en is een zeer duurzaam dak dat lange tijd meegaat. Dit kan op nieuwbouw aangelegd worden, maar ook zelfs op bestaande daken mits de onderbouw zich hiervoor leent. Er wordt dan gebruik gemaakt van sedum matten. Deze worden op uw dak gelegd en toveren uw grijze dak om in een schitterend groen dak. Vaak kan er ook nog gekozen worden voor andere kleuren, het hoeft niet per se groen te zijn. Een sedumdak heeft zelfs maar net zoveel onderhoud nodig als een normaal dak.

Dakpannen waar je meer uit kan halen

De oude traditionele dakpan laten vervangen door een nieuwe kan ook al een mooi effect geven aan je huis. Denk aan een glanzende dakpan, deze geeft snel een modernere uitstraling aan je huis en dak. Denk zelfs aan een dakpan met ingebouwde zonnepanelen, deze dakpannen zien hetzelfde uit als een glanzende dakpan. Zij hebben echter een groot voordeel, het zonlicht dat op ze schijnt wordt omgezet in energie dat jij kunt gebruiken voor jouw huis. Deze dakpannen zijn een erg duurzame keuze die ook nog eens zorgen voor gratis elektriciteit. Ideaal voor als je geen zonnepanelen op je mooie dak wil laten leggen, deze worden dus verwerkt in het dak zelf. Niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel.