Een matras op maat laten maken in 2022

Van onder de 1 meter tot over 2,5 meter. Mensen komen in allerlei verschillende maten, maar waarom zou je dan een standaard matras kopen die niet voor jou is gemaakt? 

Tegenwoordig nemen steeds meer mensen een gepersonaliseerde matras en zien ze gelijk de effecten op hun comfort en nachtrust. Iedereen verdient een zo lekker mogelijk bed en dat lukt niet als jouw matras veels te klein of groot is. 

De grootte is echter niet het enige wat uitmaakt bij een matras op maat laten maken. Ook andere factoren zoals de soort matras is belangrijk. Houd je van een wat hardere of zachtere matras? En zou je graag een boxspring willen hebben? Dit zijn allemaal belangrijke aspecten die jij kan kiezen.

Het proces van jouw matras personaliseren

Dan heb je misschien de vraag hoe het matras dan daadwerkelijk wordt gemaakt. Om een beeld te geven lopen wij het proces door van de bekende matras verkoper Matras Atelier.

De eerste stap is een persoonlijk gesprek met een van de experts op het gebied van matrassen. Hierbij wordt geluisterd naar jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar het matras waarop jij nu slaapt en hoe jij dat ervaart. 

Ook wordt er gesproken over lichamelijke klachten die een mogelijke invloed kunnen hebben op het type matras nodig. Na wat metingen is het gesprek zo al klaar.

Het creëren van jouw perfecte matras

Na het gesprek met de expert begint de samenstelling van het matras. De expert begint met het voorbereiden van enkele proefopstellingen die zijn gekozen aan de hand van de informatie verkregen uit het gesprek. Nu kan je zelf ervaren hoe jouw lichaam reageert op de gekozen stoffen en soorten matras en kan de perfecte combinatie worden gekozen.

Heb je de perfecte samenstelling gevonden? Dan beginnen de ervaren vakmannen gelijk met het maken van jouw matras op maat. Als bonus kan je zelfs via een panorama glazen wand jouw matras gemaakt zien worden!