Een moderne woonkamer: interieurtips!

Een nieuw interieur geeft toch echt het gevoel dat je net verhuisd bent, alsof er een frisse wind door de ruimte heen is gegaan, een nieuwe plek met hopelijke hetzelfde huiselijke resultaat. Het plan je interieur te veranderen gaat waarschijnlijk gepaard met een hoop nadenken en besluiten nemen. En dat is het ook waard! De tijd nemen om na te denken over wat je wilt zorgt er alleen maar voor dat het net zo mooi wordt als dat je voor ogen had. Een moderne woonkamer keert steeds vaker terug in de trends, dat is niet gek, het betreft een hele hoop toffe elementen die eigen gemaakt kunnen worden zodat ze precies bij je passen. Hier zijn een paar leuke ideeën die de woonkamer een moderne en toch eigen sfeer geven.

Kleurgebruik

Een moderne woonkamer kenmerkt zich met name door het kleur gebruik. Ieder jaar zijn de kleurentrends natuurlijk net wat anders. De hedendaagse trend wat betreft kleurengebruik is een matte kleur. Dit geeft een zachte maar toch helder contrast in de woonkamer. Een matte kleur kan van alles zijn, dat maakt het extra leuk om te combineren met de rest van je interieur. Een matte kleur kenmerkt zich door de rust die het creëert en dat is heel prettig want je kan alsnog met alle kleuren werken die je wilt. De aardetinten zijn tegenwoordig nog wel het populairst, en die tinten passen gelukkig ook bij een hoop andere kleuren!

Een stalen schuifdeur

Wil je voor een wat grotere verandering gaan maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken of waar je voor moet kiezen? Dan is een stalen schuifdeur misschien precies wat je zoekt. Je hoeft hier geen hoge plafonds voor te hebben, het is alleen belangrijk dat er een deur opening is. Een schuifdeur geeft je het gevoel dat de ruimte een stuk groter is dan wanneer je een deur hebt, omdat het voor een groot deel uit hetzelfde materiaal bestaat en je het helemaal uit kan schuiven, in vergelijking met de deur kun je de andere ruimte dan beter zien. Hiervoor heb je een schuifdeurbeslag nodig waar je ook verschillende opties voor hebt!

Inbouwkasten

Een moderne woonkamer kenmerkt zich door de ruimtelijkheid, met veel spullen kan het lastig zijn om de ruimte ook groot en open te houden. Inbouwkasten zijn hier perfect voor, je creëert veel ruimte zonder spullen te hoeven inleveren. En zelfs inbouwkasten kun je precies aan laten leveren zoals je ze zou willen.