Een nieuwe vloer kiezen?

Van strakke tegels tot zacht tapijt en van gietvloeren tot houten vloeren. Een vloer is er voor elke smaak en voor elk budget. Er is een ruime keuze uit laminaat, pvc, houten vloeren of andere vloertegels. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van vloertegels, keramisch parket en pvc vloeren.

Vloertegels

Bij tegels denkt u misschien meteen aan een badkamer of een keuken, maar tegels kunnen ook mooi in de woonkamer staan. Het enige nadeel van tegels is dat ze niet verhuisbaar zijn, maar ze zijn wel overal toepasbaar. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk schoon te houden en zijn ze goed te gebruiken in ruimtes waar kinderen en dieren zijn. Er zijn verschillende trends in tegelvloeren, bijvoorbeeld de kleuren zwart, antraciet en grijs. Naast de kleur kunt u ook keuzen uit verschillende formaten, bijvoorbeeld extra grote of extra kleine formaten. Met kleine formaten kan bijvoorbeeld een mozaïekeffect worden gecreëerd en met grote formaten kan een ruimte optisch groter lijken. 

Keramisch parket

Daarnaast kunt u ook kiezen voor houten vloeren. Bent u liefhebber van een houten vloer? Maar wilt u niet teveel onderhoud? Dan is keramisch parket een goede oplossing. Een houten vloer is een goede sfeermaker in het interieur, maar het vergt veel onderhoud. Keramisch parket daarentegen heeft weinig onderhoud nodig. Het keramisch parket kan niet van een echte houten vloer worden onderscheiden en is daarnaast kras- en stootbestendig. Het enige wat gedaan hoeft te worden is stofzuigen en dweilen, en het parket ziet er weer als nieuw uit.

PVC vloeren

Ten slotte kunt u kiezen voor PVC vloer. PVC is duurzaam en werkt goed in combinatie met vloerverwarming. Om het materiaal goed te kunnen laten werken, dient PVC verlijmt op de bestaande ondergrond. De warmte kan zich hierdoor goed bewegen naar boven, waardoor u optimaal kunt genieten van de vloerverwarming.