Een rode, paarse, gele of oranje herfst

boom-bezorgen

Amberbomen zijn heel opvallend door de kleuren die je terug kunt vinden in de bladeren van de boom. De bladeren hebben enorm veel tinten die verschillen van elkaar. Zo heeft de boom rode, paarse, gele en oranje tinten.

De amberboom heeft niet veel onderhoud nodig en hoeft ook niet vaak gesnoeid te worden. De boom is geschikt voor elk soort tuin en het is een boom die enorm veel varianten heeft. Daarom zit er sowieso een amberboom tussen die jij leuk vindt.

Suikermais onderscheidt zich van de rest

Een voorbeeld van zo’n soort amberboom is de suikermais. Deze boom is te herkennen aan de stam die ruw en kurkachtig is. Hierdoor is de boom goed te onderscheiden van de andere bomen.
De boom heet in het Latijns de Liquidambar styraciflua. De suikermais kan wel 17 tot 20 meter hoog worden, waardoor het een van de grootste amberbomen is.
Zoals eerder verteld, is de amberboom niet alleen een hele hoge boom, maar ook een hele mooie kleurrijke boom in de herfst. De tinten die de boom in de bladeren krijgt in de herfst zijn onwijs mooi en fascinerend.

Zelf heerlijk fruit kweken

Daarnaast heb je ook de vijgenboom. Deze boom geeft een plekje nodig dat beschut is, omdat de boom niet goed tegen wind kan. Ook heeft boom een plekje nodig, waar de zon schijnt. Op die manier kunnen de vijgen goed rijpen.
Wist je trouwens dat je zelf fruit kunt kweken met de vijgenboom? Hoe werkt dat precies?
In de winter komt er fruit aan de vijgenboom, waarvan er een aantal vruchten de winter niet zullen overleven. Dan verschijnen er in het voorjaar nieuwe knoppen aan de boom. Deze vruchten kunnen de gehele zomer groeien en dan zullen ze in de herfst klaar zijn voor de oogst. Uiteindelijk zal je het heerlijke fruit kunnen opeten!