Een sidetable voor elk interieur

stoere sidetable

Heb je het gevoel dat er nog iets mist in je interieur? Of ben je gewoon op zoek naar een eenvoudige, maar stijlvolle manier om wat leuke, decoratieve spulletjes kwijt te kunnen? Dan is een sidetable een uitstekend idee. Wist je dat je met dit item je inrichting in een handomdraai verfraait?

Kastje of tafeltje?

Wat is een sidetable nu eigenlijk? Is het een klein kastje of juist een tafeltje, zoals de naam doet vermoeden? Eigenlijk is een sidetable niets meer dan een smal, vaak wat hoger meubelstuk dat bestaat uit één of meerdere planken en mogelijk een lade. Het is geschikt om spullen op kwijt te kunnen die dienen ter decoratie of als handige opbergplek voor bijvoorbeeld sleutels of wat papierwerk. Vaak zie je een sidetable in een gang of hal, al dan niet onder een leuke spiegel, maar ook in de woonkamer wordt het geregeld gebruikt. Achter tegen de bank aan of gewoon tegen een kale muur. 

Decoratief en praktisch in één

Een sidetable biedt meerdere voordelen. Zo kun je niet alleen een loze wand leuk opvullen, maar creëer je ook nog eens op een simpele manier extra opbergmogelijkheid of ruimte om jouw pronkstukken ten toon te stellen. Schroeven en boren is overbodig. Een sidetable neemt bovendien weinig ruimte in beslag, maar vult tegelijkertijd een ruimte wel. 

Kies je stijl

Een sidetable kun je in vele soorten kopen. Zo vind je er altijd wel één die past bij jouw eigen stijl. Houd je van landelijk of romantisch? Dan kun je gaan voor een model dat licht gebogen poten heeft en kleine, maar smaakvolle details in de uitvoering. Als je meer bent van een strakke inrichting, kies dan voor een stoere sidetable. Vaak zijn deze gemaakt van hout in combinatie met staal of metaal. Dit geeft jouw interieur een wat meer robuuste look. 

Waar te koop?

Ben je nieuwsgierig geworden en denk je dat zo’n vintage of stoere sidetable wel iets voor jou is? Kijk dan eens online, waar je bij diverse shops een uitgebreid aanbod vindt. Liever naar een fysieke winkel? Dat kan ook. De meeste woonwinkels hebben er doorgaans ook meerdere in hun assortiment.