Een tropische tuin

tropische-tuin

Haal de tropen naar jou toe door een tropische tuin te creëren. Een tuin waar je even helemaal het gevoel krijgt dat je op vakantie bent. Dit klinkt heerlijk, niet waar? Daarom geven wij jou wat tips en tricks over de mogelijkheden, zodat jij straks kunt genieten van een tropische tuin. 

Grote groene planten

In een tropische tuin horen natuurlijk ook tropisch groene planten. Denk hierbij aan grote palmbomen, bananenbomen of olifantsoor. Vraag hierbij goed na of deze ook geschikt zijn voor in jouw tuin. De aanleg van planten kun je bijvoorbeeld laten doen door een hovenier in Utrecht. Daarmee weet je zeker dat je nog lang kunt genieten van de tropische planten. 

Hout

Combineer de grote groene planten met ronde houten balken. Je kunt bijvoorbeeld een overkapping maken met ronde houten balken, die een tropisch strandtentje voorstellen. Uiteraard kun je zelf bepalen in hoeverre je het tropische strand doorpakt in je tuin. Ook kun je hout verwerken in de schuttingen, zodat je je tropische tuin echt afsluit van de buren. 

Een loungeset

Ook dit mag zeker niet ontbreken in een tropische tuin. Een unieke loungeset tip vanuit ons is om zelf de loungeset te maken van pallets. Leg hier grote witte kussens op en je hebt een prachtige tropische set. Natuurlijk kun je deze ook nog bedekken met kleine gekleurde kussentjes.

Een mini waterval

Wij zijn hier dus helemaal weg van: een mini waterval. In de meeste tuincentra zijn er ornamenten te vinden in de vorm van een mini waterval. Dit staat prachtig in een tropische tuin en het geluid van het water geeft een echt tropisch gevoel. 

Indeling van tuin

Houdt er rekening mee dat de indeling van de tuin wel slim moet zijn, anders kan het ook heel rommelig overkomen. Je kunt hiervoor het beste Rodenburg Tuinen inschakelen die jouw tuin tot een tropisch oord kunnen maken.