Feest in de tuin

Er valt altijd wel wat te vieren, of het nu een verjaardag is, een babyshower of een simpel etentje met familie of vrienden. Nu het zomer is, is het ideaal om dit in de tuin te doen natuurlijk. Hoe bereid je dit allemaal voor? Lees verder!

Wat te doen?

Het belangrijkste als je mensen uitnodigt, is dat alles wat je nodig hebt op zijn plek staat of dat je het tenminste in huis hebt indien je het later op de dag of avond nodig kan hebben. Er beginnen al alarmbellen te klinken: plannen! Zorg ervoor dat je een lijstje maakt met de gasten die je gaat uitnodigen zodat je aan de hand daarvan ook je boodschappen kunt doen. Wat natuurlijk fijn (en enorm handig) is, is dat je meer inkopen doet dan het aantal mensen dat je verwacht. Je wilt de gasten natuurlijk niet teleurstellen als je iets lekkers niet meer kunt serveren omdat je er geen rekening mee hebt gehouden! Overigens geldt dit ook voor het kopen van de servetten, wegwerpborden en bestek. Zo ben je voorbereid op het ergste.

Lekker op je plek

Wat je altijd wel op een feestje of etentje wilt, of het nu als een gast is of als een organisator, dan wil je natuurlijk dat er comfortabel gezeten kan worden. Daarom is het ideaal om de juiste tuinmeubelen te kiezen voor in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grote loungesets met comfortabele kussens, zodat iedereen gezellig en knus bij elkaar kan zitten. Wat je ook kunt doen, is kijken naar losse meubelstukken, zoals tuinstoelen indien je dat fijner vindt voor de inrichting. Voor meer inspiratie om je tuin in te richten kun je natuurlijk ook een kijkje nemen op Fonteyn.

Mocht je de gasten tot laat in de avond op bezoek hebben, dan kun je altijd lichtjes in de tuin ophangen of kaarsjes aansteken op tafel zodat er een knus sfeertje ontstaat. Nu is het in Nederland geen verrassing als het behoorlijk afkoelt in de avonden, zo blijf je ook nog eens warm!

Opgeruimd staat netjes

Als je een feestje geeft, dan wil je vanzelfsprekend niet de hele middag of avond bezig zijn met opruimen. Vooral als tegen het einde van de avond is wanneer je uitgeput bent. Daarom is het een tip om meerdere prullenbakken of losse vuilniszakken te hebben, zodat iedereen zijn of haar bekertjes en borden direct kan weggooien. Zo zit je als gast niet met rommel in de handen en als gastheer of gastvrouw niet met rommel op de tafel!