Ga jij studeren? Regel deze 3 dingen voordat je studie begint!

Ben je een student? Dan zou je vast wel herkennen dat je leven niet lijkt op dat van een persoon met een normale baan. Je kan tegenwoordig wel 8 dagen per week ergens terecht op te gaan feesten en vooral drinken. Maar naast dat chaotische leven wat jij waarschijnlijk leidt, is er ook tijd nodig voor wat serieuze dingen. Nu is deze tekst er niet om je de les te lezen, maar meer om je te helpen. Denk bijvoorbeeld aan het wonen op jezelf. Je had of hebt het waarschijnlijk al lang op je lijstje staan. Als het dan eindelijk gaat gebeuren komt het allemaal wel heel dichtbij. Je moet ineens je eigen boodschappen kopen en je eigen rekeningen van bijvoorbeeld gas en water betalen. Deze dingen komen door het vaak te doen wel in je routinewerkzaamheden te staan. Een belangrijk punt wat veel studenten vergeten is dat als je op jezelf gaat wonen, je ook nog een verhuizing moet gaan regelen. Deze tekst geeft jou 3 tips om het een stuk makkelijker te maken.

Niet veel spullen

Het is wel algemeen bekent dat als je op jezelf gaat wonen je niet gelijk in een villa gaat wonen. Het komt dichterbij een hol dan dat waarschijnlijk. Maar geen rede voor paniek. Veel mensen vonden de studententijd de mooiste die er was. Meestal heb je ook nog niet veel spullen. Alleen de meubels uit je slaapkamer kan je meenemen. De verhuizing kan dus uiteraard zelf worden gedaan. Maar als jouw ouders of verzorgers het erg druk hebben en je gaat ergens wonen wat lastig te bereiken is? Huur dan een verhuisservice in.

Bekijk wat er verhuist moet worden

Stap een van de verhuizing is het inschatten van je inboedel. Je moet kunnen aangeven wat er verhuist moet worden en waar het moet worden opgehaald. Dit is handig van tevoren te doen. Als je een verhuisservice huurt moet je deze info eerst kunnen invullen voordat je een offerte aanvraag kan versturen.

Pak alles in

Voor dat er verhuist moet worden, is het handig dat je alles inpakt. Zorg dus voor goede verhuisdozen. Deze kan je ook bij een verhuisservice halen. Zorg dat grote en breekbare spullen goed worden ingepakt zodat ze niet beschadigen tijdens de verhuizing. Geef op de doos aan, naar welke kamer van de nieuwe woning de inhoud van de doos moet. Zo kunnen de verhuizers de verhuizing een stuk sneller uitvoeren.

Huur nu de verhuisservice

Vul alle informatie in bij de offerte aanvraag. Als dit is gedaan ontvang je een vrijblijvende offerte. Hierna kan de datum van de verhuizing kunnen afgesproken. Ga jij bijvoorbeeld van Rotterdam naar Utrecht verhuizen? Huur dan een verhuisbedrijf uit Utrecht of een verhuisbedrijf uit Rotterdam. Zo betaal je nooit te veel voor de reiskosten van de verhuizers. Als er nog dingen zijn die je graag wilt weten kan je de vragen stellen aan de verhuizers.