Geef je eethoek de uitstraling die het verdient!

Eethoek

We brengen enorm veel tijd in onze eethoek door. Ik vind het belangrijk dat deze uitstraling krijgt die het verdiend. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan?

Wellicht heb je het zelf nog niet zo vaak opgemerkt, maar de eethoek is bij uitstek de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Het ontbijt, de lunch en aan het eind van de dag bij het avondeten de dag even doorspreken. Zonder dat je het al te veel door hebt breng je in de eethoek meer tijd door dan in andere delen van je huis. Ik vind het daarom van belang dat je deze dan ook de uitstraling geeft die het verdiend. Zelf ben ik enorm gek op mijn eethoek. Ik benoemde het net al even hoe vaak ik er ben te vinden. Ook als ik even wil concentreren of even tot rust wil komen, pak ik een kop koffie of thee en ga ik daar even zitten. Afgelopen maand ben ik dan ook actief aan de slag gegaan met een make-over. Benieuwd hoe mijn eethoek er nu uitziet?

Multifunctionele eethoek

Voor mij is de eethoek echt een multifunctionele ruimte die ik voor veel dagelijkse zaken gebruik. Alleen deze had ik voorheen nog niet zo ingericht. Was ik met mijn financiën bezig dan was het onmogelijk dat de kinderen ook nog eens naast mij zaten te kleuren. Terwijl ik dat toch wel erg handig vond om ze een beetje in de gaten te houden. Voor je het weet wordt er op het bankstel, de muur of kast gekleurd en eenmaal daarachter komen is vaak al te laat. Ik heb daarom een verstelbare en verlengbare keukentafel aangeschaft. Op deze manier is er genoeg ruimte voor mijn eigen ding en kunnen de kinderen aan de andere kant van de tafel rustig hun gang gaan. Het overzicht raak ik in ieder geval niet meer kwijt!

Een moderne uitstraling

Tijdens de make-over van mijn eethoek ben ik actief op zoek gegaan naar wat ik precies wilde. Mijn huis heeft van zichzelf al een moderne uitstraling, dus ga ik ook voor een moderne eetkamer of ga ik voor contrast en doe iets compleet anders? Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om wederom voor een moderne uitstraling te gaan. Mijn eetkamer is compleet één met mijn huis en tegenwoordig ook hypermodern. De nieuwste apparatuur en een mooie houten saffier vloer sieren mijn huis nu. Ik heb nu eigenlijk alles waar ik naar verlangde. Enerzijds een multifunctionele ruimte en anderzijds een moderne ruimte die bij de rest van het huis past. Ik wil niet meer anders dan in mijn eethoek zitten. Ben jij de volgende met een make-over?