Geef jouw woning een groene update

De corona crisis vormt voor velen een somberen periode in hun leven. Contact met familie, vrienden en kennissen is aan de band gelegd. Genieten van een film in de bioscoop of een voorstelling in het theater gaat niet. Je zou kunnen zeggen dat ons leven er het afgelopen jaar een beetje saaier en grijzer op is geworden. Een belangrijke factor die ons bewust en onbewust beïnvloed is onze omgeving. Nu onze omgeving tegenwoordig redelijk gelimiteerd is, bestaat deze omgeving vooral uit onze woning. Zodoende is het belangrijk om onze woningen een goede omgeving te maken. Een omgeving waar je de rust tegemoet gaat, waar je je vrolijk en veilig voelt. In deze blog geef ik een aantal tips om de komende periode wat rooskleuriger tegemoet te gaan. 

Een kleine verandering maakt een groot verschil

Een van de manieren om jouw woningen een tikje vrolijker te maken is door het aanbrengen van kleuren. Vervang de hoezen van de kussens op de bank bijvoorbeeld eens door een mooie felle kleur. Of kies ervoor om een aantal binnenplanten in huis te nemen zoals een plant met grote bladeren. Een aantal grote kamerplanten in de woonkamer kunnen een groot verschil maken in de sfeer van de kamer. Geniet je op vakantie altijd van die regendouche op een hotelkamer? Vervang de huidige douchekop dan voor een regendouchekop.

..en anders maakt een grote verandering zeker een groot verschil

Ben jij je woning onderhand helemaal zat of denk je er zelfs aan om te verhuizen? Probeer dan ook de optie te onderzoeken om je huis te renoveren. Meestal is het namelijk niet het huis wat je zat bent, maar de manier waarop het huis is ingericht. Of misschien ben je slechts een bepaalde kamer zat. Kamers die een grote impact hebben op de perceptie van een woning zijn vooral de keuken en badkamer. Deze ruimtes zijn namelijk relatief sneller uit de tijd. Hieraan zie je simpelweg sneller of ze al langer in gebruik zijn. Een woonkamer of slaapkamer is namelijk een ruimte waar een klein verschil vaak al een grote impact heeft en die je zodoende constant kan renoveren. Bij een keuken of badkamer is dit niet het geval, hier zijn grote veranderingen voor nodig. Doordat deze veranderingen meestal ook een aardig prijskaartje hebben, is het belangrijk om te bedenken wat jou het gelukkigste maakt. Heb jij bijvoorbeeld bij het zoeken op hotels altijd het criterium dat de kamer een bad heeft omdat jij die thuis niet hebt? Kies er dan voor om bij de renovering van jouw badkamer een bad te laten plaatsen.