Geef jouw woning een unieke stijl met een nieuwe vloer!

Met de juiste vloer geef je karakter aan je woning. Ambiant vloerbedekkingen zijn er in veel verschillende soorten. Denk bij het woord vloerbedekking niet alleen aan bijvoorbeeld tapijt. Vloerbedekking slaat op alles wat je op je vloer kunt leggen zoals laminaat, pvc, vinyl etc. Op hun website staan nog veel meer opties. Zo vind je altijd de perfecte vloer naar jouw smaak!

De vloer als basis voor je huis

De juiste vloer kiezen is erg belangrijk. Dit omdat de vloer als het ware de basis vormt voor je interieur. Je vloer zorgt voor een groot deel voor de sfeer in een ruimte. Hieronder gaan we dan ook dieper in op de verschillende soorten Ambiant vloerbedekkingen.

Voor welke optie moet ik gaan?


  • Tapijt: Met tapijt geef je een ruimte gelijk een warme uitstraling. Zo wordt er vaak voor tapijt gekozen in de slaapkamer of op de trap en overloop. Tapijt is makkelijk te onderhouden en al helemaal wanneer je kiest voor de laagpolige variant. Je maakt je tapijt eenvoudig schoon met een doek met water en door gebruik van de stofzuiger. Wanneer je je tapijt goed onderhoud, kun je zelfs met tapijt een betere luchtkwaliteit bereiken dan met een gladde vloer zoals laminaat. Daarnaast zorgt tapijt voor een betere isolatie in je huis en gaat het geluidsoverlast voor de buren tegen wanneer je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont.
  • PVC: PVC is al jaren een favoriete optie bij menig mens. Dit komt omdat pvc misschien wel de meest veelzijdige optie is! Daarnaast wordt het materiaal vaak gekozen bij huizen die beschikken over vloerverwarming. PVC is een erg duurzaam materiaal en zal jarenlang mooi blijven. Ook kun je met het materiaal vele kanten op. Denk aan een rustieke, landelijke, industriële, of moderne uitstraling. De pvc vloeren zijn tegenwoordig bijna niet van echt hout te onderscheiden!
  • Ook laminaat sluit aan bij de laatste woontrends en heeft een beetje dezelfde eigenschappen als PVC. Zo is laminaat een zeer betaalbare optie wanneer je graag voor de houtlook gaat. De laatste jaren zie je veel laminaat in de vorm van een visgraat vloer. Maar ook kun je kiezen voor de klassieke planken in verschillende breedtes. Het fijne aan laminaat is dat het erg vochtbestendig is! Ook zijn er opties voor extra stille vloeren.
  • Vinyl: De kwaliteit van vinyl is tegenwoordig sterk verbeterd waardoor de vinylvloer bijna niet meer van PVC te onderscheiden is. Vinyl is erg duurzaam en makkelijk in onderhoud. Dweilen, vegen etc. de vloer kan het allemaal prima hebben! Zo is deze vloer breed inzetbaar en voordelig in prijs. Vinyl staat bekend als een materiaal waar je echt alle kanten mee op kunt. Ondanks dat vinyl de goedkopere versie van de PVC vloer is, heeft het meerdere voordelen. Zo is de vloer door haar souplesse extra zacht aan de voeten en makkelijk te leggen. Ook is vinyl zeer geschikt voor het bekleden van grotere ruimtes.

Ben je er nog niet over uit? Klik hier! En lees nog veel meer over de verschillende vloeren!