Georganiseerd verhuizen doe je zo

Na alles geregeld te hebben voor je nieuwe verblijfsplek is het moment daar, de verhuizing. De laatste stap voordat je in je nieuwe huis mag gaan wonen, maar het is niet de makkelijkste stap. Naast het sjouwen en alles in dozen stoppen en het transport komt er ook een deel organisatie en logistiek bij kijken. Heb ik wel alles? Voor hoe lang moet ik het busje huren? Hoe verhuis ik de grote meubels en kwetsbare spullen? Verhuizen is geen eitje en over het algemeen nogal chaotisch. Er zijn in ieder geval een aantal stappen die u tijdens het verhuizen niet moet vergeten. 

Stap 1: Wat neem je mee

Er is natuurlijk altijd een mogelijkheid het verhuizen makkelijker te maken. Bekijk de site van Holland Movers voor mogelijkheden en tips voor een soepele verhuizing.

Als allereerst is het belangrijk dat je tijdens een verhuizing niet onnodig veel werk gaat verrichten. Om deze reden is het nodig van tevoren goed te kijken wat je wel en niet mee wil nemen naar jouw nieuwe huis. Er is vast wel een hoop troep wat je eigenlijk nooit gebruikt maar nog altijd in een kast hebt liggen en dus eigenlijk wel weg kan. Niet nodig om mee te verhuizen dus en dit scheelt een hoop werk!

Stap 2: Taakverdeling

Hier komt het logistieke deel van de verhuizing aan bod. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen is het handig een taakverdeling en overzicht te hebben. Een verhuisbedrijf kan hierbij goed van pas komen. Bijvoorbeeld verhuisbedrijf Blaricum. Zorg in ieder geval dat de grote spullen eerst worden verhuisd en daarna de dozen en de kleine spullen. 

Stap 3: Transport

Naast dat de hele inboedel verplaatst moet worden en daar spierkracht voor nodig is, moet dit natuurlijk ook naar het nieuwe huis gebracht worden. En niet alles past in een auto. Daarbij is het natuurlijk ook handig als zo veel mogelijk in een keer verhuisd kan worden. Daarom is het belangrijk een goede en wellicht grote verhuisbus te hebben. Hierbij kan een verhuisbedrijf goed van pas komen.