Gietvloer kopen? Houdt hier rekening mee

Stel, je bent er helemaal uit. Er komt een nieuwe vloer in je huis, een gietvloer nota bene! Een gietvloer is een vloer die vele voordelen kent, echter, er zijn een aantal dingen waar je wel op moet letten bij de aanschaf van een gietvloer.

De prijs-kwaliteitverhouding


De prijzen van een giet vloer zijn behoorlijk hoog, een gietvloer kopen is daarom niet goedkoop. Echter, een gietvloer kopen kan wel zorgen voor flinke kostenbesparingen. De vloer gaat namelijk decennialang mee, in tegenstelling tot hout- en parketvloeren, die maximaal 10 jaar meegaan. Hiermee investeer je in de toekomst van je huis, dit is een belangrijk punt. Je zult er op moeten letten dat je ook van plan bent om in hetzelfde huis te blijven wonen. Ben je van plan om op korte termijn te gaan verhuizen? Dan is het wellicht geen verstandige investering, op dit moment.


Daarnaast is de hoeveelheid zonlicht ook een bepalende factor voor het kiezen van de juiste vloer. Je kunt lamelijk kiezen voor een vloer die extra goed bestand is tegen UV-licht. Dit heeft allemaal te maken met de samenstelling van de vloer. Heeft jouw vloer veel te maken met zonlicht? Dan kan het een goed idee zijn om een vloer met een andere samenstelling, gebouwd op UV licht te kiezen.

Voordelen 

Daarnaast is het ook wellicht goed om direct een hele verdieping mee te nemen wat betreft het laten gieten van de vloer. Dit soort vloeren zijn namelijk de ideale manier om ervoor te zorgen dat ruimtes mooi in elkaar overlopen, je hebt een gevoel van meer eenheid in huis tussen verschillende ruimtes. Je hebt dan het gevoel dat alles meer aan elkaar verbonden is, dit geeft een fijn en modern gevoel. Daarnaast heb je de vloeren ook in allerlei soorten en kleuren, dit zal de keuze ook gemakkelijker maken.

Tot slot, onderhoudskosten hoeven geen zorgen te wekken. De vloer is namelijk compleet onderhoudsarm. Het is dus niet nodig om de vloer te onderhouden of te renoveren. Daarnaast is de vloer ook slijtvast, slijtage wordt pas na een aantal decennia zichtbaar, en de vloer zal ook niet beschadigen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld een keuken, waar veel met eten wordt gewerkt. Wanneer er dan een keer iets op de grond valt, dan kost het je geen dagen om het uit de vloer te krijgen. Je veegt of je dweilt simpelweg even, en de viezigheid is weg.