Goede nachtrust met een koudschuim matras

healthfoam

Een koudschuim matras zorgt ervoor dat het materiaal goed ventileert en hierdoor ook geen vocht in het matras kan blijven. Bovendien zorgt de open celstructuur ervoor dat het matras relatief koel blijft. Wel zo prettig om te weten dat je hiermee beter je nachtrust zult vinden.

Koudschuim wordt vaak gemaakt van Polyurethaan. Vaak wordt een koudschuim matras ook wel High Resilience genoemd. Dit betekent een matras met een hoge veerkracht. Jouw lichaam wordt hierdoor goed ondersteunt en je zult er geen klachten door ondervinden.

healthfoam

Welk koudschuim matras past bij jouw nachtrust?

Niet alleen het soort matras is van belang om te weten. Ook zal de hoogte van het matras ook veel doen. Een te dunne matras zorgt niet voor de juiste ondersteuning en zal na verloop van tijd zorgen voor klachten. Let er dus goed op dat het matras iets dikker is en   voor voldoende ondersteuning zorgt. Een koudschuim matras wordt vaak geleverd in vier verschillende hardheden. Het beste wat je zou kunnen doen is controleren hoe de hardheid van jouw matras op dit moment is. Neem bijvoorbeeld een koudschuim matras die iets harder is in het begin. Jouw lichaam zal vrij snel gaan wennen aan de hardheid van het nieuwe matras. Overigens zijn dit soort matrassen volledig vrij van giftige stoffen en metalen. Geef een matras de tijd om te merken of dat je de juiste keuze hebt gemaakt.