Handgemaakte keukens

In een handgemaakte keuken is alles precies gemaakt naar jouw idee. Bij een nieuwe keuken denk je vaak aan een soms langdurig proces van keuzes maken. Het wordt uiteindelijk een keuken kopen die zonder dat je te veel concessies hebt hoeven doen, past binnen je budget en de beschikbare ruimte. Maar wat als je niet hoeft te kiezen welke keuken je wilt. Wat als je een keuken kunt creëren naar je eigen idee en ontwerp? Met een handgemaakte keuken is dit mogelijk.

Het voordeel van de handgemaakte keuken

Handgemaakte keukens hebben als groot voordeel dat alles kan gaan volgens jouw idee en stijl. De keuken stem je natuurlijk helemaal af op jouw gebruikerswensen. Wil je vooral snel en makkelijk een maaltijd kunnen bereiden, dan kan dat. Veel opbergruimte voor al je kookgerei is ook iets waar rekening mee gehouden kan worden. Een handgemaakte keuken is uniek, want hij is uit jouw idee ontstaan. Bijkomend voordeel is dat handgemaakte keukens van hoogstaande kwaliteit zijn door maatwerk met kwaliteitsproducten.

Het proces van de realisatie van een handgemaakte keuken

De realisatie van een droomkeuken begint met een goed gesprek. Want door te praten kom je erachter wat je precies wilt. Want soms zijn je ideeën glashelder, maar soms ook niet. Door te praten kom je gaandeweg tot een ontwerp van je keuken. Jouw keukenwens is nu duidelijk. Hiervanuit kan een keukenontwerper je verder adviseren, hoe deze wens mogelijk kan worden gemaakt. Wat is haalbaar en wat kan op een andere manier mogelijk worden gemaakt? Je zult zien dat heel veel mogelijk is als je kiest voor een handgemaakte keuken.

Productie en montage

De productie van de onderdelen van een handgemaakte keuken verloopt uiteraard handmatig. Materialen zoals bijvoorbeeld eikenhout voor de kastjes wordt zorgvuldig geselecteerd.  Nadat de verschillende  onderdelen worden gemaakt. Kunnen de verschillende onderdelen worden geomteerd en geplaatst. Dit is echt vakwerk  want het is geen productiewerk met standaard afmetingen. Vakbekwame timmerlieden, spuiters en steenhouwers werken samen elk met hun eigen specialisatie.