Het beschermen van je houten vloer

Ben je op zoek naar manieren om je vloer te beschermen, kijk dan eens op Care4floor. Hier vind je informatie over je vloer beschermen. Om je vloer duurzamer te maken kun je een aantal dingen doen. Een mooie vloer heeft een erg positief effect op je interieur uitstraling, een lelijke of doffe vloer heeft juist een negatieve uitstraling op je interieur.

Doe viltjes onder stoelpoten en tafelpoten

De eerste stap bij het beschermen van je vloer is het plaatsen van vilt onder je stoelpoten en je tafelpoten. Het verschuiven van tafels en stoelen is vaak een oorzaak voor een beschadigde vloer. Ook kinderspeelgoed kan voor veel beschadiging van de vloer zorgen. Heb je kinderen, zorg dan dat je het speelgoed eens checkt op de wieltjes.

Gebruik olie of wax

Afhankelijk van het type vloer kun je verschillende middelen gebruiken om de vloer te verzorgen en te beschermen. Heb je een houten vloer? Dan kun je gebruikmaken van olie om de vloer mee te beschermen. Naast olie voor een houten vloer kun je ook kiezen voor wax. Wax zorgt voor een extra beschermlaagje dat goed kan beschermen tegen het ontstaan van krassen.

Pas op met water

Ook bij gebruik van een bezem of een stofzuiger kun je ongewild krassen op de vloer veroorzaken. Bij een stofzuiger kun je het beste de borstel eens checken. Als deze weinig borstels bevat kan het harde materiaal de vloer raken wat zorgt voor beschadigingen. Ook kan een bezem die gemaakt is van te hard materiaal zorgen voor krassen. Een bezem gemaakt van zachte materialen is beter voor je vloer.

Vocht is ook een gevaar voor sommige vloeren, helemaal voor laminaat en hout. Je moet dus koste wat het koste zorgen dat er geen water op de houten vloer of vloer van laminaat blijft. Zorg bij een natte vloer door bijvoorbeeld gemorst drinken dat je dit direct opruimt. Dit zal een hoop schade aan je houten vloer voorkomen.