Het gebruik van glasvezelbehang

glasvezelbehang

Misschien ben je wel eens een keer toe aan een verandering binnen je slaapkamer. Zo kan je nieuwe decoratie kiezen of voor een andere muur kleur gaan. Het kan zo zijn dat je nog behang hebt zitten op je muur waar je vanaf wil zijn. Deze kan je er gemakkelijk afhalen. Het kan echter zo zijn dat er stukjes van de muur worden meegetrokken tijdens het eraf halen hiervan. Hierdoor ontstaat er geen gladheid meer. Je zou hiervoor je muur kunnen laten stucen, maar daar zit vaak wel een hoog prijskaartje aan. Een goed alternatief om alsnog een soort gladde muur te krijgen is het halen van glasvezelbehang.

glasvezelbehang

Installeren

Glasvezelbehang is gemaakt van glasvezel. Het is een behang die je kan plaatsen om je muur te laten lijken alsof die is gestuukt. Dit behang is ook nog eens duurzaam en sterk. Het installeren van dit is ook nog eens vrij eenvoudig. Je kan dit zelfs gemakkelijk zelf doen door middel van het smeren van lijm en het plakken van het behang. Weet je even niet meer hoe het zit dan staan er op het internet allerlei video’s die je weer even laten zien hoe het ook alweer zat.. Echter kan glasvezelbehang wel wat duurder zijn dan anderen. Ten slotte is het verwijderen van dit behang ook wat lastiger dan het installeren.  

Voordelen 

Het hebben van een glasvezelbehang heeft een paar voordelen. Zo kan het goed tegen scheurtjes, krassen en vochtigheid. Ook hoef je je minder druk te maken tijdens een brand. Het is namelijk brandveilig. Daarnaast zou je zo vaak over dit behang heen kunnen verven als je wil. Zo kan het namelijk wel eens zijn dat je de kleur die je op dat moment hebt niet meer wil hebben.