Hier moet je goed op letten bij het op maat laten maken van een matras

Als je op zoek bent naar een nieuw matras kan dit een hele zoektocht zijn. Zeker als je het perfecte matras wil. Dan kan je het best voor een matras op maat gaan, maar welke? En waar ga je die kopen? Wat voor eisen heb je? Waar moet je allemaal op letten? Misschien zijn dit wel allemaal vragen waar je op dit moment nog geen antwoord op weet. Gelukkig kunnen wij jou daar bij helpen. Zo weet jij straks precies waar je heen moet gaan, waar je op moet letten en wie er dus een matras op maat maken voor jou.

De afmeting en het materiaal

Allereerst zijn de afmetingen van het matras natuurlijk belangrijk. Dit is ook wel logisch, want het matras moet natuurlijk wel op je bed passen. Hoe meer standaard de maat van je matras is, hoe eenvoudiger je er hoeslakens bij kan kopen. Naast de afmetingen is ook met materiaal van je matras belangrijk. Er zijn allerlei verschillende soorten materialen, denk aan traagschuim, latex, comfortschuim, een pocketveringmatras, een koudschuimmatras, etc. Ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. En iedere slaper heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Die voorkeur is vaak gebaseerd op de lengte, het postuur en het lichaamsgewicht en de slaapvoorkeuren van die persoon. Hierover lees je in de volgende alinea meer.

Uw lengte, postuur en lichaamsgewicht

Zowel je lengte, postuur als lichaamsgewicht zijn belangrijke om te bepalen welk matras het best bij jouw past. Hierbij kunnen zowel de dikte als het materiaal van het matras variëren. Verder zijn ook jouw eigen (slaap)voorkeuren natuurlijk belangrijk: slaap je liever op een zacht matras? Of heb je liever een wat harder matras? Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Als jij weet wat jouw voorkeur heeft, maar nog wel op zoek bent naar goed advies om te kijken wat er nou echt bij jou past, kan je het beste even bij een professioneel bedrijf kijken dat hierin gespecialiseerd is. Google bijvoorbeeld eens op Matras Atelier. Zij kunnen je verder helpen zodat jij straks geweldig slaapt op jouw unieke matras.