Hoe kies je de perfecte bestrating voor jouw tuin?

Bestrating

De keuze voor de juiste bestrating in je tuin is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze er mooi en verzorgd uitziet. Er zijn verschillende soorten bestrating beschikbaar bij de Bestratingsmarkt, van natuursteen tot beton en van klinkers tot grind. Maar hoe kies je nu de perfecte bestrating voor jouw tuin? In dit artikel delen we enkele tips om de juiste keuze te maken.

Bepaal de functie van de bestrating

Voordat je begint met het kiezen van de bestrating, is het belangrijk om te bepalen welke functie de bestrating moet hebben. Wil je bijvoorbeeld een terras aanleggen, een pad maken of juist een zithoek creëren? De keuze voor de juiste bestrating hangt af van de functie die het moet vervullen.

Houd rekening met de omgeving

Het is belangrijk om rekening te houden met de omgeving van je tuin bij het kiezen van de juiste bestrating. Woon je bijvoorbeeld dichtbij zee? Dan is het aan te raden om te kiezen voor bestrating die bestand is tegen zout. Woon je juist in een bosrijke omgeving? Dan past natuursteen of klinkers goed bij de omgeving.

Kies de juiste kleur

Kleur is ook een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste bestrating. Kies een kleur die past bij de stijl van je tuin en die goed aansluit bij de omgeving. Ook de grootte van de stenen kan invloed hebben op de uitstraling van je tuin. Grote stenen zorgen voor een rustige uitstraling, terwijl kleine stenen juist zorgen voor een speels effect.