Hoe krijg je een beter energielabel?

Energielabel

Wanneer mensen hun woning verkopen, dan vergeten ze vaak aandacht te schenken aan hun energielabel. Om die reden hebben de meeste huizen een slecht of juist helemaal geen energielabel. Niet in het bezit zijn van een energielabel kan een boete opleveren van maximaal 405 euro. Het verbeteren van je energielabel is goed voor de woningwaarde. Wil je weten wat jij kan doen om jouw energielabel te verbeteren? Lees dan deze blog!

Zonne-energie

Door de ontwikkelingen in de technologie is het steeds makkelijker om de zon te gebruiken als energiebron. Door middel van zonnepanelen kan je de straling van de zon gebruiken om energie op te wekken. Vooral in de zomer kan hierdoor veel energie opgewekt worden. Het is wel belangrijk om de warmte zoveel mogelijk buitenshuis te houden in de zomer. Hiervoor kan je zonwering van Sonty laten installeren. 

Isolatie

Je kan net zo hard blijven stoken in je huis, als het niet goed geïsoleerd is, dan verdwijnt alle warmte vanzelf. Daarom is het zo belangrijk om je huis goed te isoleren. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de muren zo goed mogelijk is opgevuld. Daarnaast is het verstandig om dubbel of zelfs driedubbel glas te installeren. Het is slim om goed te blijven ventileren in een woning die goed geïsoleerd is voor voldoende frisse lucht. 

Vloerverwarming

Veel mensen stoken via een centrale verwarming en radiatoren. Vloerverwarming is een energiezuinige optie. De vloerverwarming ligt namelijk verspreid door de ruimte heen, waardoor de warmte egaal verdeeld wordt in de kamer. Doordat er sprake is van stralingswarmte, heb je bij een lagere temperatuur al een comfortabel gevoel.