Hoe kun je zo voordelig mogelijk verhuizen ?

Verhuizen is tegenwoordig moeilijker dan het voorheen was. Door de huidige markt en de woningnood lijkt het bijna onmogelijk om voor weinig een huis te bemachtigen. Veel jonge starters weten niet goed waar ze moeten beginnen en hebben vragen. Kunnen ze wel voordelig verhuizen? Het is heel begrijpelijk dat jij met deze onzekerheid zit. Door de woningnood is het niet meer vanzelfsprekend dat iedereen als starter een huisje weet te bemachtigen. Dat kan best angstig zijn. 

Randstad

Veel jonge starters maken bij het verhuizen de fout om alleen te kijken bij de randstad naar huizen. Dit zou de plek zijn in Nederland waar de meeste huizen beschikbaar zijn en waar ook het meeste werk is. Helaas is dit niet altijd van toepassing. In de randstad is vaak wel veel werk maar daardoor wonen vaak ook al veel mensen in dit gebied. Hierdoor is het juist lastiger om in dat gebied aan een huis te komen. Daarnaast zijn er in de randstad verhuisbedrijven die de hoofdprijs vragen voor het verhuizen van jouw spullen. Een verhuisbedrijf Amsterdam zal veel meer geld vragen dan een verhuisbedrijf in Groningen. 

Platteland 

Het ‘platteland’ is een betere optie om als starter te beginnen. En dan heb ik het niet over boerderijen van een miljoen maar over de dorpjes die zich tussen grote steden bevinden. Dit zijn vaak de plekken waar mensen niet snel zullen gaan zoeken naar een huis. Vaak is de stad en de werkgelegenheid goed te bereiken met de auto en zijn de huizen goedkoper. Daarnaast is het vaak ook rustiger op het platteland en maak je beter kennis met de buren. 

Bespaar aan makelaars

Het is tegenwoordig een trend om een makelaar voor jou te laten zoeken naar een huis. Dat lijkt een verstandige keuze maar vaak is het tegenovergestelde daarvan waar. Zo betaal je uiteindelijk niet alleen voor je huis maar ook de kosten voor de makelaar. Die kosten kan je niet in je huis steken.