Hoe lang duurt het leggen van een decoratieve betonvloer?

In tegenstelling tot vloerbedekking kan een decoratieve betonvloer laten plaatsen niet binnen een paar uur of een dag gebeurd zijn. Daarentegen is het de extra tijd en moeite die ermee gepaard is zeker waard. Als het project eenmaal is voltooid, zal uw betonnen vloer er tientallen jaren mooi uitzien zonder dat deze vervangen hoeft te worden.

STAPPEN VOOR HET INSTALLEREN VAN EEN BETONVLOER

De meeste betonvloerprojecten bestaan ​​uit drie fasen:

  1. Oppervlaktevoorbehandeling – Uw beton dient te worden gereinigd en eventueel geslepen worden om het bestendig te maken tegen vlekken, opnieuw te worden gepolijst of opnieuw te worden aangebracht
  2. Decoratieve behandeling – Het installatieproces is afhankelijk van de afwerking die u voor uw vloeren kiest.
  3. Sealer of topcoat – In deze stap wordt een beschermende afwerking aangebracht om uw betonnen vloeren duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

HOE LANG DUURT HET OM BETONVLOEREN TE INSTALLEREN?

De tijdlijn en de stappen die nodig zijn om een ​​decoratieve betonnen vloer te installeren, kunnen sterk variëren van taak tot taak. Bij een klein project, zoals een kelderverdieping, kan de tijdlijn variëren van twee dagen tot vijf of zes dagen. Complexere decoratieve betonnen vloerprojecten met meerdere beits- of kleurstofkleuren, een overlay, decoratieve zaagsneden en aangepaste grafische afbeeldingen zullen veel langer duren dan een eenvoudig project dat slechts één laag en een sealer vereist.

De toestand van de bestaande betonnen ondergrond heeft ook een grote invloed op de tijd die nodig is voor de voltooiing van het project. Als je een betonplaat hebt die helemaal klaar is om te kleuren, te polijsten of om een ​​decoratieve coating of overlay aan te brengen, zou het project relatief snel moeten gaan. Als de vloer een grondige voorbereiding of reparatie van het oppervlak nodig heeft, moet u erop voorbereid zijn om ten minste nog een of twee dagen aan het schema toe te voegen.

Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de installatie van een decoratieve betonvloer:

  • De grootte van het project.
  • Het niveau van complexiteit.
  • De staat van de bestaande vloer.
  • De behoefte aan betonherstel of verwijdering van een bestaande vloerbedekking.
  • De noodzaak om omliggende oppervlakken te beschermen, zoals muren en plinten.
  • De lengte van de droogtijden die nodig zijn tussen elke stap, zoals na elke seal-laag.

In een nieuw huis of gebouw met nieuw geplaatste betonnen vloeren zal het beton volledig moeten uitharden voordat een decoratieve behandeling kan worden aangebracht (doorgaans na zeven dagen of langer). 

Bron: Lucon