Hoe sloop ik veilig mijn eigen schuur?

Hulp bij Sloopwerken vind je bij Revoort. Wil je de oude schuur in je tuin binnenkort gaan slopen? Dan hebben we een aantal tips voor je. Je kunt prima zelf aan de gang met het slopen van je eigen schuur. Het helpt een hoop als je weet welk type gereedschap je moet gebruiken en ook helpt het een hoop als hoe je veilig kunt slopen.

Foto Van Beige En Grijs Houten Schuur Huis Op Groen Gras

Kies de juiste gereedschappen

De eerste stap bij het slopen is het kiezen van de juiste gereedschappen. Slopen is vaak een stuk makkelijker dan bouwen. Wel is het bij het slopen belangrijk dat je het op een verantwoorde manier doet. Veiligheid is bij het slopen van je schuur erg belangrijk. Nu je weet welke gereedschappen je nodig hebt is het tijd om een container te plaatsen. Door dichtbij een container te plaatsen kun je gemakkelijk de resten van het sloopwerk afvoeren. Zo blijven er geen materialen liggen en dit scheelt natuurlijk een hoop in het overzicht. Hiernaast geeft het ook extra veiligheid, je kunt je immers lelijk verstappen als overal afgebroken stukken steen of hout en spijkers liggen.

Draag goede en stevige werkkleding

Draag ook altijd geschikte werkkleding, zoals bijvoorbeeld een overall of andere stevige kleding. Maak ook zeker gebruik van stevige handschoenen en draag bij voorkeur schoenen met stalen of in ieder geval verharde neuzen. Als er dan iets op je schoen valt, dan heb je hier niet direct last van.

Diverse Instrumenten Opknoping Op Houten Bord In Garage

Veiligheidsbril en gehoorbescherming

Heb je te maken met machines of ga je aan de gang met bijvoorbeeld een bijl? Zorg dan voor een goede veiligheidsbril en indien nodig ook voor goede gehoorbescherming. Het is erg gevaarlijk wanneer je met bijvoorbeeld een bijl aan het hakken bent of wanneer je met bepaalde machines aan het werk bent, je kunt namelijk altijd iets in je oog krijgen. Zonder veiligheidsbril ben je erg kwetsbaar. Hiernaast kun je ook gehoorbeschadiging oplopen als je langdurig met luide machines werkt.