Industriële Decoratie: maak kennis met deze trend!

wanddecoraties

Bent je ooit stijlvolle omgevingen tegengekomen, waar de wanddecoraties baksteen zijn, een rustieke textuur hebben zoals die van fabrieken, maar met vlakke decoratie? Nou, je hebt dan te maken met een hedendaags industrieel decor.

Deze trend begon in de Verenigde Staten rond de jaren 1960 tot 1970 en nam de wereld over. Het is geïnspireerd op gerenoveerde fabrieken die later woningen werden. Het is een gebruikelijke stijl voor lofts, maar tegenwoordig kan hij gemakkelijk worden aangepast voor woningen.

In dit artikel laten wij je een beetje zien van dit vernieuwende idee van industriële decoratie en het vleugje oneerbiedigheid dat het heeft. Je zult details zien om jouw ruimte in te richten met deze ogenschijnlijk ruwe look, maar vol persoonlijkheid.

Open ruimtes en industriële decoratie

Sommige kenmerken van industriële decoratie zul je opmerken zodra je de kamer binnenkomt. Het zijn meestal open ruimtes, zonder muren die de kamers van elkaar scheiden. Dat ligt voor de hand, want deze trend is ontstaan door de aanpassing en verbouwing van grote pakhuizen tot woningen.

Als je jouw huis of appartement op deze manier wilt inrichten en de plaats nog niet hebt gekozen, is kiezen voor flats met keukens die met de woonkamer zijn verbonden een goede optie om dat vleugje industriële architectuur te beginnen.

Rustieke muren

Een ander sterk punt van de industriële stijl is in de wanddecoratie. Beton heeft het profiel van oude fabrieken en bakstenen muren hebben de rustieke toets die deze stijl vereist.

Een andere suggestie om de omgeving compleet te maken zijn de metalen deuren met een roestige afwerking. Heb je de schuivende schuurdeuren in sommige films gezien? Dat klopt, je kunt een van deze bij de ingang zetten en de omgeving veranderen.

Een suggestie voor degenen die niet veel kunnen veranderen aan de structuur van hun huis of flat is het gebruik van muurstickers. Ze hebben dezelfde textuur, hetzij van bakstenen of betonnen muren. Het is gemakkelijk aan te brengen en de coating is perfect.

 

Balken en blootgesteld loodgieterswerk

Wij kunnen deze bijzonderheid van de industriële decoratie niet buiten beschouwing laten. Het zichtbaar maken van leidingen is een ander punt dat de Amerikaanse trend werkelijkheid zal maken. Bovendien maken blootliggende draden met de nodige zorg de stijl compleet.

De zichtbare pilaren, metalen meubilair, ramen en brede deuren maken ook deel uit van de trend. Het idee is om al dit rustieke deel in evenwicht te brengen met de rustieke accessoires en meubels.